ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΟΑΕΕ: Χωρίς δικαιολογητικά , μέχρι τον Αύγουστο του 2017, η ρύθμιση οφειλών σε 12 δόσεις

Χωρίς στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση και εμπράγματες εξασφαλίσεις – εγγυήσεις ίσης αξίας με τη συνολική οφειλή μπορούν να εντάσσονται έως και τις 14 Αυγούστου 2017 στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν εισφορές πάνω από 50.000 ευρώ, αποφάσισε με εγκύκλιο η διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Πρόκειται για την υποχρέωση υποβολής από τον οφειλέτη, βεβαίωσης από ανεξάρτητο τρίτο φορέα, περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων που υποβάλλονται, καθώς και δικαιολογητικών τα οποία να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης.
Έτσι, βάσει της  εγκυκλίου που εξέδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, αναστέλλεται η υποχρέωση προσκόμισης των παραπάνω εγγράφων και δικαιολογητικών για χρονικό διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νόμου.
Ειδικά για ποσά άνω των 150.000 ευρώ οι οφειλέτες υποχρεώνονταν στην παροχή εγγυήσεων ή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων ίσης αξίας με τη συνολική οφειλή.
Η αναστολή αφορά ρυθμίσεις που εκκρεμούν για υποβολή δικαιολογητικών, ενώ όποιες διασφαλίσεις ή εμπράγματες ασφάλειες που έχουν ήδη παρασχεθεί εξακολουθούν να ισχύουν.
 
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top