ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Περιπτεριούχοι: Στο 33,2% της αγοράς το Λαθρεμπόριο καπνικών

Το κράτος χάνει  2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το παραεμπόριο 

Ποιοι «μαγειρεύουν» τα ποσοστά Λαθρεμπορίου Καπνικών στην Ελλάδα

 Καταστροφικές είναι οι συνέπειες του λαθρεμπορίου τσιγάρων και προϊόντων καπνού στην χώρα μας, που στερεί από τα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και βάζει σε κίνδυνο την εργασία χιλιάδων εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Με τα επίσημα στοιχεία να ανεβάζουν την μάστιγα της «μαύρης» αγοράς στο 33,2% για το 2015, κάθε χρόνο που περνά χάνονται αστρονομικά ποσά από την ελληνική Οικονομία και όσοι απασχολούνται στον κλάδο, είτε στην βιομηχανία, είτε στην λιανική πώληση(π.χ. περίπτερα) ζουν με τον κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους.

 Τώρα είναι η ευκαιρία της κυβέρνησης να πατάξει το λαθρεμπόριο. Τα πολλές φορές επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών προϊόντα του παραεμπορίου, είναι φτηνότερα από τα νόμιμα και αυτό, τους έχει κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς.  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τώρα που προετοιμάζονται τα μέτρα της νέας φορολόγησης καπνικών για το 2016, είναι η ευκαιρία να υπάρξουν κινήσεις που θα σφίξουν τον κλοιό γύρο από τους λαθρεμπόρους και να σωθεί η οικονομία και η αγορά από τον καρκίνο του παραεμπορίου.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα στην πραγματική αγορά, που παρουσιάζει ο Γεώργιος Δούκας, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής. Σύμφωνα με τους περιπτεριούχους,  τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει αρκετή παραπληροφόρηση των καταναλωτών, ιδιαίτερα όσο αφορά τα ποσοστά του λαθρεμπορίου.

Κάθε χρόνο, το «Ελληνικό Δημόσιο χάνει 2 δισ. ευρώ και όχι αυτό που πλασάρεται στην κοινή γνώμη για 600.000.000-800.000.000 ευρώ», αναφέρει ο κ. Δούκας τονίζοντας πως το θέμα  είναι πολύ σοβαρό και εξειδικευμένο και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πολλά νομοθετικά μέτρα.

Οι μεγάλες παράπλευρες απώλειες στα έσοδα του Δημοσίου

Με το υπάρχον κλίμα και καθεστώς που επικρατεί στην αγορά των Καπνοβιομηχανικών προϊόντων θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις παράπλευρες απώλειες που προέρχονται από Εισφορές σε ασφαλιστικά ταμία ΟΑΕΕ –ΕΟΠΠΥ κτλ., τον κύκλο εργασίας από ΦΠΑ, την φορολογία εισοδήματος, την αύξηση της ανεργίας και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από το κάπνισμα των λαθραίων τσιγάρων, καθώς η σύστασή τους είναι ανεξέλεγκτη.  

Γιατί όμως κάποιοι μαγειρεύουν τα νούμερα;

Τα παλιά και μεγάλα συμφέροντα μπλοκάρουν τον δρόμο προς την εξυγίανση σύμφωνα με τους περιπτεριούχους. Όπως αναφέρει ο κ. Δούκας, οι λόγοι που γίνεται αυτό  είναι «για να εξυπηρετηθούν πολιτικά και  εταιρικά συμφέροντα, διότι  όλοι βολεύονται   να παρουσιάζουν  χαμηλά τα νούμερα του Λαθρεμπορίου Καπνικών, για να μην έχουν αναταράξεις  ενός συστήματος που βολεύει  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Το «μάρμαρο» πληρώνουν οι καταναλωτές και οι Λιανέμποροι  Καπνικών, διότι είναι και οι πιο αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας.

 

http://www.kontranews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top