ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Ανοικτή επιστολή ΕΣΑ στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρουσ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, έστειλε την παρακάτω Επιστολή στην περιφερειάρχη Αττικής σε σχέση με την δραστηριότητα των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο:

Κυρία Περιφερειάρχη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την αναβάθμιση της Αθήνας και την ανάδειξή της, ιδιαίτερα δε του ιστορικού εμπορικού κέντρου της, σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επί σειρά ετών ο Σύλλογός μας διατύπωνε το αίτημα να ξεκινήσει νωρίς ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αθήνας, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με στόχο να αναδειχθεί η πόλη μας σε προορισμό Χριστουγεννιάτικου city break.

Μετά τη διαβεβαίωση του Δήμου Αθηναίων ότι η Αθήνα φέτος για πρώτη φορά θα στολιστεί, θα φωτιστεί και θα ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ακολούθησε κάλεσμα συνεργασίας προς τον Σύλλογό μας από τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα, αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις και παράλληλα να ενισχύσει την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, στέλνοντας το μήνυμα – προτροπή προς τους επιχειρηματίες του Κέντρου :
«Φωτίζουμε την πόλη», «Φωτίζουμε τα καταστήματά μας τις βραδινές ώρες», «Ενισχύουμε την ελπίδα», «Διώχνουμε την παραβατικότητα».

Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν την επιτυχή διοργάνωση που έγινε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων και τους άλλους παραγωγικούς φορείς της Αγοράς, να κατατεθεί αίτημα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως ώρα 24.00, κατά την ημέρα έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες καταθέσαμε έγγραφο αίτημα στο Δήμο Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ στις 8 Οκτωβρίου 2015, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε να εξασφαλισθεί η έγκριση παράτασης του ωραρίου.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής επιδεικνύοντας έλλειψη αντανακλαστικών για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Αγορά της Αθήνας, αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα του Ε.Σ.Α. και του ΟΠΑΝΔΑ και απαξίωσε να δώσει έστω και αρνητική απάντηση, έως σήμερα.

Κυρία Περιφερειάρχη,

Σε μια εποχή όπου οι συνεργασίες και συνέργειες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αποτελούν τις ασφαλείς προϋποθέσεις για την επίτευξη κοινών στόχων, η Περιφέρεια Αττικής δυστυχώς αρνείται ακόμη και το διάλογο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την αναβάθμιση της Αθήνας και της Αγοράς της, τη διατήρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας σ’ αυτές και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αντλώντας δύναμη από την υποστήριξη που ρητά υπόσχεται στους σκοπούς και στόχους του συλλόγου μας ο Πρωθυπουργός στην σχετική πρόσφατη επιστολή του προς εμάς.

Με εκτίμηση
Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Κογιουμτσής
Ο Πρόεδρος Παναγής Καρέλλας

Κοινοποίηση:
Αντιπεριφερειάρχη Αττικής
κα Ερμίνα Κυπριανίδου

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στην ανοιχτή Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Η Περιφέρεια Αττικής απάντησε στην ανοικτή Επιστολή των εμπόρων της Αθήνας. Εάν δεν έχετε διαβάσει την Επιστολή τους, μπορείτε να το κάνετε, εδώ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή που μας απευθύνατε σχετικά με το αίτημά σας για χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου το βράδυ της 19ης Νοέμβριου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Σας είναι γνωστή από προηγούμενες επαφές μας η προσήλωσή μας στη στενή συνεργασία μεταξύ παραγωγικών φορέων και αυτοδιοίκησης για την επίτευξη κοινών στόχων που αφορούν την ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού στην πόλη.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να εργαστούμε από κοινού, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Στην λογική αυτή, εξετάσαμε με σοβαρότητα το αίτημα που μας υποβάλατε ως Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως τις 24.00′ το βράδυ της 19ης Νοέμβρη.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι το ζήτημα της παράτασης του θεσμοθετημένου ωραρίου εγείρει αρνητικές αντιδράσεις τόσο από φορείς εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων, μικρών εμπορικών καταστημάτων όσο και καταναλωτικών οργανώσεων.

Εκτιμούμε ότι, χωρίς προηγούμενο διάλογο και συμφωνία των θεσμικών κοινωνικών εταίρων – δηλαδή των επίσημων εκπροσώπων εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και καταναλωτών – παρόμοιες μονομερείς αποφάσεις, προκαλούν προβλήματα στο εορταστικό και ειρηνικό κλίμα, που όλοι επιδιώκουμε να επικρατήσει τις μέρες των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά μας, κινούμαστε σταθερά με μια αντίληψη διαλόγου και συνεννόησης και όχι στείρων αντιπαραθέσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και τη συνεργασία μας με τον εμπορικό κόσμο της πόλης και με όλους τους παραγωγικούς φορείς.

Με εκτίμηση,
Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου

 

http://taxcoach.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top