ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ των εργαζόμενων: “Βρώμικος ο ρόλος της οικογένειας Μαρινόπουλου ενάντια στον Έλληνα εργαζόμενο – Εκβιασμοί και Εργασιακός Μεσαίωνας”!!

Φοβερές καταγγελίες των εργαζόμενων στα σουπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ! Κάνουν λόγο για εκβιασμούς και συνθήκες “εργασιακού μεσαίωνα”. Διαβάστε στο makeleio.gr, την επιστολή που κοινοποίησαν…

Ανακοίνωση εργαζομένων Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

«100% Ελληνική Εταιρία» ή «100% Ελληνικός Εργασιακός Μεσαίωνας»;

Η πολυδιαφημιζόμενη και γνωστή ως πρώην πολυεθνική αλυσίδα Carrefour και νυν ιδιόκτητη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ-μάρκετ της οικογένειας Μαρινόπουλου, για άλλη μια φορά αποδεικνύει τον βρώμικο ρόλο της ενάντια στον ´Ελληνα εργαζόμενο.

Στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με ωράρια εργασίας πρωτόγνωρα “εξουθενωτικά” και εξευτελιστικούς μισθούς πείνας προστέθηκε, χωρίς την έγκριση του ελληνικού κράτους και η αφαίρεση και μη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος που ως πρότεινως οι υπάλληλοι έβλεπαν στις αποδοχές τους.

Η αμέσως επόμενη επιθετική συμπεριφορά ενάντια στους εργαζόμενους όμως, ξεπερνά κάθε έννομο συμφέρον τους, αφού παρανόμως και με αθέμιτο τρόπο το προσωπικό πια εκβιάζεται να αποδεχτεί και να υπογράψει περαιτέρω μείωση του μιςθού πείνας, της τάξεως του 8%!

Ταυτόχρονα, κινδυνεύουν με απόλυση και βίαιη φτωχοποίηση εκατοντάδες και πλέον εργαζόμενοι, τη στιγμή που η ανεργία αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο του πληθυσμού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν “την προστασία από την πολιτεία και την άμεση επέμβασή της απέναντι στις βρώμικες πρακτικές της εταιρίας Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ” όπως χαρακτηριστικά τονίζουν και “καλούν σε συμπαράσταση όλη την ελληνική κοινωνία”.

“Η «100% Ελληνική Εταιρία» δεν είναι κράτος – εν κράτη και οφείλει να σεβαστεί τους νόμους και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της”

 

http://www.makeleio.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top