ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Η Επόμενη Προσπάθεια για να Κόψεις το Κάπνισμα θα Είναι πιο Δύσκολη από την Προηγούμενη

Οι καπνιστές έχουν αρχίσει να γίνονται είδος υπό εξαφάνιση. Όχι, αλήθεια. Σύμφωνα με μελέτες, στην Μεγάλη Βρετανία μόλις το 19% του ενήλικου πληθυσμού καπνίζει, ένα νούμερο το οποίο αν συγκριθεί με το αντίστοιχο 45% του 1974 είναι εντυπωσιακό. Τα τσιγάρα έχουν αρχίσει να μένουν στο περιθώριο από μια γενιά που προτιμά την γεύση του φρέσκου αέρα, από μια γενιά που ναι μεν αναγνωρίζει τη άσκοπη φύση του σύμπαντος, αλλά δεν είναι και διατεθειμένη να καταστρέψει τα πνευμόνια της.

Το «όχι άλλο τσιγάρο» είναι πλέον μια βιομηχανία που μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά τσιγάρα ξεπηδούν παντού, ανάμεσα στα προπατζίδικα, τα τατουατζίδικα και τα φτηνά μπάρ.

Προσωπικά έχω καταφέρει να κόψω το κάπνισμα. Τρεις φορές για την ακρίβεια. Την πρώτη φορά ήμουν ακόμα έφηβος, ένιωθα ακόμα άτρωτος, αλλά συνειδητοποίησα ότι η θεραπεία για τον θάνατο -λέγε με θρησκεία- ήταν μια απάτη, οπότε άρχισα πάλι να καπνίζω. Μετά σταμάτησα να το γουστάρω, αλλά συνέχισα όπως και να ΄χει. Αργότερα, διάβασα ένα βιβλίο που μου είπε ότι ποτέ μου δεν μου άρεσε το κάπνισμα. Το τσιγάρο μετά από ένα καλό γεύμα; Με τον καφέ και την εφημερίδα; Στο μπαρ με την πρώτη κρύα μπύρα; Όλα ήταν μια στιγμιαία ευχαρίστηση και αυτό ήταν όλο.

 

https://www.vice.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top