EDITORIAL

H Βουλή των μετρίων και των ψόφιων κοριών

Ένας είδος θεατρικής παράστασης έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό όσο αφορά το Λαθρεμπόριο Καπνικών και τους Λιανοπωλητές Καπνικών.
Μέσα στη Βουλή δεσπόζουν οι μέτριοι, οι Βουλευτές του τίποτα, οι συμβιβασμένοι και αυτοί που κάνουν τους ψόφιους κοριούς.
Επειδή εσχάτως έχω επισκεφθεί την Ελληνική Βουλή, το κλίμα και η αίσθηση που αποκόμισα από όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω.
Έχουμε όμως μερικούς “Κάλαχαν” Βουλευτές που βρίσκονται σε όλα τα Κόμματα και προσπαθούν να “πυροβολήσουν” και να αναδείξουν στοχευμένα όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Κοινωνία μας και όχι μόνο τα δικά μας.
Από την άλλη “τα σπουργίτια” σε κάθε μπαμ κάνουν τον ψόφιο κοριό.

Δυστυχώς οι σοβαροί Βουλευτές με γνώση, ήθος και θέληση είναι η μειοψηφία μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας πάσης φύσεως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πάντα ξέρουν όλοι οι Βουλευτές μας (άλλοι πολύ, άλλοι λίγα ), αλλά η γενική εικόνα της Κοινωνίας μας καθρεφτίζεται έντονα και εντός Βουλής.
Κανένας δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το Λαθρεμπόριο Καπνικών.
Η ιστορία μας έχει δείξει ότι τα συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά που όσοι Υπουργοί προσπάθησαν κάτι να κάνουν κατά το παρελθόν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
Η οσμή της σαπίλας και της διαπλοκής είναι πολύ έντονη μέσα σε αυτό το κτίριο.
Φυσικά επειδή είμαστε μια πολύ μικρή Χώρα γνωρίζουμε με ονοματεπώνυμο ποιοι κατά το παρελθόν ήταν μέρος της διαπλοκής, αλλά και με την σημερινή Συγκυβέρνηση ποιοι συναλλάσσονται με τα ίδια Ιερατεία.
Κανένας Πολιτικό Κόμμα δεν έχει άλλοθι ότι δεν γνωρίζει, το Συνδικάτο τους έχει ενημερώσει όλους τεκμηριωμένα και με σχετικά Υπομνήματα – Προτάσεις.
Η Πολιτική Ευθύνη ανήκει στη σημερινή Συγκυβέρνηση και είναι αποκλειστικά στο δικό της το χέρι τι μέλλει να πράξει.
Ο πολιτικός χρόνος έχει στενέψει και αναγκαστικά το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε σχετικές πρωτοβουλίες όχι μόνο από την Κυβέρνηση, αλλά και από όλη την Αντιπολίτευση.
Βασιζόμαστε στους “Κάλαχαν” Βουλευτές ανεξαρτήτως φύλου, πολιτικής ιδεολογίας, διότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου είναι υπεράνω όλων.
Ο Κλάδος μας περιμένει εναγωνίως τις αποφάσεις τους και θα επικροτήσει κάθε κίνηση και απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο καιρός γαρ εγγύς…

 

Δούκας Π. Γεώργιος
Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής.

ΠΗΓΗ: www.spekamila.gr  , www.synpeka.gr 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top