MARKET NEWS

Γιατί αγοράζει το Βερόπουλο η METRO

Κοντά στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το deal της METRO με το Βερόπουλο. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε χθες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία βάσει της οποίας η METRO αποκτά το ελληνικό τμήμα της Βερόπουλος.

Για την ώρα δεν υπάρχει έγγραφη έγκριση της συμφωνίας από τις τράπεζες, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια καταρχήν προφορική συμφωνία στο σχέδιο για να αποκτήσει η METRO (διαχειρίζεται και τα My Market) τα καταστήματα του Βερόπουλου στην Ελλάδα και τις αποθήκες.

Η συμφωνία της METRO, με την αλυσίδα Βερόπουλος κρίνεται ουσιαστικά πλέον από τις τράπεζες. Το σχέδιο για την εξαγορά προβλέπει την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων της Βερόπουλος 100 εκατ. ευρώ και 65 εκατ. ευρώ είναι leasing και τη λήψη νέων δανείων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η Βερόπουλος χρειάζεται άμεσα 25 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες.

Οι τράπεζες φαίνεται ότι εξετάζουν θετικά το σχέδιο, καθώς δεν θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, ενώ θα διασφαλιστεί και ο όμιλος.

Η Βερόπουλος χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε προμηθευτές, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν κλείσει επτά καταστήματα του Βερόπουλου με τελευταίο το κατάστημα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

Μάλιστα ορισμένοι προμηθευτές είχαν σταματήσει να παραδίδουν προϊόντα.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα περιέλθουν στη METRO οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και στη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Η Βερόπουλος υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση ολόκληρου του ελληνικού τμήματος της εταιρείας στην ΜΕΤΡΟ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Super Market με τα καταστήματα MY MARKET.

Οπως γνωστοποιεί η εταιρεία η συμφωνία κατετέθη χθες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, δίνοντας τέλος σε ένα σήριαλ που ξεκίνησε με την πιθανή εξαγορά απο την Σκλαβενίτης και είχε θετική κατάληξη με την METRO.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από την σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή, διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της Βερόπουλος, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4.500 εργαζόμενους.

Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

O Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Βερόπουλος, κ. Νίκος Βερόπουλος δήλωσε: «η συμφωνία αυτή, στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».

Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα είναι από τα μεγαλύτερα στο εγχώριο λιανεμπόριο, καθώς θα ελέγχει δίκτυο 300 καταστημάτων και θα απασχολεί 8.500 εργαζομένους, ενώ οι πωλήσεις της θα υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί οτι η ΜΕΤRO ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα ελέγχει 46 καταστήματα χονδρικής και 64 καταστήματα με το σήμα My Market.

 

http://www.tribune.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top