ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Vodafone για τις υποκλοπές

Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Vodafone για την ανάμειξη της στην υπόθεση των υποκλοπών. Στο παρελθόν είχε επιβληθεί ξανά πρόστιμο ύψους 76 εκατ. ευρώ στην εταιρία, το οποίο όμως ακυρώθηκε.

Η εταιρία είχε καταθέσει προσφυγή με την οποία ζητούσε την ακύρωση του προστίμου. Η εταιρεία υποστήριζε ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της φανερής δράσης των οργάνων της πολιτείας, ότι ήταν μη νόμιμη η σύνθεση της ΑΔΑΕ κατά την ημέρα επιβολής του προστίμου, ότι δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για το παράνομο λογισμικό, σύμφωνα με το ισχύον τότε νομοθετικό πλαίσιο, ότι νόμιμα αφαίρεσε το παράνομο λογισμικό και διέκοψε την λειτουργία του, κ.α.

Το ΣτΕ ωστόσο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της εταιρίας.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλει η ΑΔΑΕ στη Vodafone για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το πρώτο ήταν ύψους 76 εκατ. ευρώ στην Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών, ωστόσο το 2010 το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 3319/2010), καθώς κρίθηκε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και αναπέμφθηκε η υπόθεση στην ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει άλλη νέα νόμιμη απόφαση.

 

http://tvxs.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top