ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Tρ.Αλεξιάδης:Καταθέτουμε νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικων

Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων θα καταθέσει η κυβέρνηση, καθώς το 20% – 25% των πωλούμενων τσιγάρων είναι παράνομα, δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Όπως είπε, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, το νομοσχέδιο θα βελτιώσει τον νόμο Νικολούδη και θα ενσωματώσει το κοινοτικό πλαίσιο (Οδηγία 40/2014) που θα ισχύσει από το 2016.

“Θα δοθεί η δυνατότητα να πάμε στα συστήματα ιχνηλασιμότητας των καπνικών προϊόντων, αλλά και των αλκοολούχων ποτών” είπε ο αναπληρωτής υπουργός, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα ιχνηλασιμότητας για τα τσιγάρα και τον καπνό πρέπει να καθιερωθεί έως τον Μάιο του 2019 και για τα άλλα προϊόντα έως το Μάιο του 2024. Σημείωσε ακόμη ότι οι προηγούμενες αυξήσεις της φορολόγησης των καπνικών προϊόντων είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα.

Αναφερόμενος στο σκάνερ αξίας 2 εκατ. ευρώ που δώρισε η εταιρεία Παπαστράτος, ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι “θα μπορούμε πλέον να ελέγχουμε περίπου 80 φορτηγά την ώρα σε όλο το οδικό δίκτυο, σε λιμάνια και σε άλλες εγκαταστάσεις. Είναι ένα σημαντικό ελεγκτικό εργαλείο”. Απαντώντας σε παρατήρηση του Δ. Καμμένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν επιτρέπει η καπνοβιομηχανία να σχετίζεται με το σκάνερ από την ώρα που το δωρίζει, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι “το λογισμικό, η χρήση και όλα τα υπόλοιπα είναι του υπουργείου Οικονομικών και δεν σχετίζονται με την εταιρεία”.

 

https://left.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top