ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Έρευνα: Κατά 95% λιγότερο επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τον καπνό

Αν και για πολλούς έχει αποτελέσει έντονο σημείο αντιπαράθεσης, τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξελίσσεται σε έναν καθοριστικά σημαντική μέθοδο διακοπής του καπνίσματος και με τη σύμφωνη πλέον γνώμη ειδικών και της επιστημονικής κοινότητας. Μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του βρετανικού υπουργείου Υγείας (Public Health England-PHE) και είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έρχεται να διαψεύσει την παραπληροφόρηση που επικρατεί σχετικά με τους κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ειδικότερα, η έρευνα συνοψίζει τα κύρια συμπεράσματά της στα εξής:

– Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι περίπου κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό
– Tο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν χρησιμοποιείται από μη καπνιστές
– Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα

Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Υγείας:

Η μελέτη διαπιστώνει, πως οι καταναλωτές κατακλύζονται από παραπλανητική πληροφόρηση, με αποτέλεσμα το 44,8% των Βρετανών καπνιστών (σ.σ.: 54% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα) να πιστεύει λανθασμένα πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εξίσου επιβλαβές με το συμβατικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καπνιστές να «εμποδίζονται» να επιλέξουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να διακόψουν το κάπνισμα, πράγμα που σημαίνει πως δημιουργείται έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, συμπέρασμα με το οποίο συμφωνεί και ο καθηγητής Κέβιν Φέντον, Διευθυντής Υγείας και Ευεξίας του βρετανικού υπουργείου, ο οποίος σε σχετική του δήλωση υπογραμμίζει: «Το πρόβλημα είναι ότι η Κοινή Γνώμη πιστεύει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εξίσουν επικίνδυνο με το παραδοσιακό τσιγάρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια καπνιστές να συνεχίζουν την καταστροφική συνήθεια του καπνίσματος».

Το δημοσίευμα του Guardian για την έρευνα:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) καταβάλλει μια συνεχή προσπάθεια διεύρυνσης της πληροφόρησης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αναμένει αντίστοιχα από τους επαγγελματίες της υγείας, αλλά και από τα ΜΜΕ να συμβάλλουν στην ίδια κατεύθυνση. Χωρίς «κραυγές» παραπληροφόρησης και δήθεν κινδύνων από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οι καπνιστές θα πρέπει να ενθαρρύνονται να διακόψουν το συμβατικό κάπνισμα και στην περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, να στρέφονται στο κατά 95% λιγότερο επιβλαβές ηλεκτρονικό τσιγάρο.

http://www.zougla.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top