ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αγορές με κάρτες από περίπτερα ζητούν οι καταναλωτές

Ωστόσο, τα ποσοστά κέρδους δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση μηχανημάτων από τους επαγγελματίες

Στον αέρα παραμένει το θέμα του καθεστώτος χρήστης των τερματικών για τους περιπτερούχους, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα μηχανήματα, καθώς τα ποσοστά κέρδους με τα οποία δουλεύουν είναι πολύ χαμηλά για να πληρώνουν και την προμήθεια των Τραπεζών.

Αν και οι καταναλωτές ζητούν αγορές με κάρτες ακόμη και από τα περίπτερα, οι επαγγελματίες του κλάδου δεν είναι σε θέση να παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς ούτε και το υπουργείο έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα των περιπτερούχων και δώσει λύση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας Βασίλης Τόπας είπε ότι «καθημερινά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες καταναλωτές ζητούν να κάνουν αγορές με κάρτες. Εμείς δεν έχουμε προμηθευτεί τερματικά καθώς τα ποσοστά κέρδους είναι εξαιρετικά χαμηλά. Στα καπνικά είναι μεικτά είναι 3%, ενώ στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας 2% όταν η προμήθεια των Τραπεζών είναι τουλάχιστον 2%».

Οι περιπτερούχοι ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκειμένου να βρεθεί λύση. «Οι Σύλλογοι έχουν ήδη συζητήσει το θέμα το Δεκέμβριο όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, ενώ ο κόσμος επιδιώκει αγορές με κάρτες» είπε και πρόσθεσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου δεν είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση των μηχανημάτων, πλην όμως πρέπει να τεθούν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ, καλά κινήθηκαν οι γιορτές και για τους περιπτερούχους. Ο κ. Τόπας είπε ότι «ειδικά τα περίπτερα του κέντρου δούλεψαν ικανοποιητικά. Η κίνηση τα Χριστούγεννα ήταν πολύ καλή, ενώ λιγότερο δούλεψαν το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς».

Πάντως, οι υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου δεν βγήκαν για τον κλάδο. «Το 2016 ξεκινάει δύσκολα, καθώς οι επαγγελματίες έχουν συσσωρευμένες οφειλές, ενώ ο κόσμος έχει στριμωχτεί οικονομικά.

Η κατανάλωση μετά τις γιορτές θα είναι πιο μικρή, ενώ ο Φεβρουάριος είναι νεκρός μήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.Οι περιπτερούχοι θέτουν συνολικά το θέμα των ποσοστών κέρδους τους. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης τα καπνικά κατέβηκαν στο 3% μεικτά από 8,7%, ενώ οι κάρτες στο 2% από 10- 12%.

«Απαιτείται να αναζητηθεί λύση διαφορετικά ο κλάδος θα αφανιστεί. Το 2015 με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις προκάλεσε μεγάλες απώλειες. Επτά περίπτερα κατέβασαν ρολά, ενώ από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης τα περίπτερα μειώθηκαν στα 250 από 450» κατέληξε.

 

http://www.taxydromos.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top