EDITORIAL

Ομιλίες στην έκτακτη Γ.Σ. του Συνδικάτου Περιπτερούχων – βίντεο

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στην Ημερίδα-Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν.Αττικής στο ξενοδοχείο Hilton την Κυριακή 10.1.2016.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όρισε ημερομηνία εκλογών στις 7-8 Φεβρουαρίου 2016 και θα διεξαχθούν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από Περιπτερούχους, Χονδρέμπορους Προμηθευτές και Στελέχη Συναλλασσόμενων Εταιρειών, παραβρέθηκαν και διακεκριμένες προσωπικότητες από τις Τριτοβάθμιες Εμπορικές και Επαγγελματικές Οργανώσεις, το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον πολιτικό βίο της χώρας.

Η εισήγηση του προέδρου κ. Γεωργίου Δούκα

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Γεώργιος Δούκας ενημέρωσε διεξοδικά και αναλυτικά για όλα αυτά που απασχολούν τους Λιανέμπορους – Καπνοπώλες από την καθημερινότητά τους μέχρι το τι ακριβώς συμβαίνει στο παρασκήνιο.
Τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε σχέση με την Ελληνική Πολιτεία αλλά και με τις Καπνοβιομηχανίες και είπε τα πράγματα ως έχουν. Ενημέρωσε για τους σκοπούς του Συνδικάτου που πρέπει να οδεύσουν τα πράγματα ώστε τουλάχιστον να σωθούν οι Επαγγελματίες του Κλάδου. Κάλεσε όλες τις Καπνοβιομηχανίες να αλλάξουν συμπεριφορά και νοοτροπία έναντι των Λιανέμπορων – Καπνοπωλών διότι μόνο μία Καπνοβιομηχανία μέχρι τώρα έχει την πρόθεση να καταθέσει έγγραφη συνεργασία με τη νέα Διοίκηση του Συνδικάτου που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Περιμένει από όλες τις Καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, δίχως να αποκλείει καμία, να συζητήσουν σοβαρά προτάσεις για την επιβίωση του Λιανεμπορίου. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το 2016 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για όλους αυτούς που ασχολούνται με τα Καπνικά Προϊόντα, διότι λόγω εφαρμογής σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών από τον Μάιο του 2016, πολλά μπορούν να έρθουν πάνω κάτω και ιδιαίτερα τα μερίδια αγοράς των Καπνοβιομηχανιών.

Τέλος, κάλεσε την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση να φέρουν το συντομότερο δυνατόν το νέο Νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, προστατεύοντας από τα μεγαλοσυμφέροντα τον βραχίονα του Λιανεμπορίου Καπνικών που στην ουσία λειτουργεί ως άμισθος φοροεισπράκτορας του Ελληνικού Δημοσίου.
Ειδικότερα, ζήτησε τα εξής:
• Τη θεσμική κατοχύρωση Λιανέμπορου – Καπνοπώλη βάσει Ευρωπαϊκών Νομοθεσιών άλλων Κρατών
• Την Νομοθετική κατοχύρωση ελάχιστου ποσοστού προμήθειας 39,6% επί της αποφορολογημένης αξίας των τσιγάρων για τους Λιανέμπορους – Καπνοπώλες.
• Την αύξηση των ποσοστών μας σε κάρτες και Τύπο.
• Την μείωση τω εξοντωτικών φορολογικών βαρών του περιπτέρου και τη προσαρμογή τους σε αυτά που πράγματι κερδίζουμε.

Από τις παρεμβάσεις ομιλητών σε βίντεο όπως τις κατέγραψε η κάμερα του eea.gr

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ανέπτυξε το θέμα των πιστωτικών καρτών, τις υπέρμετρες προμήθειες τραπεζών, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Οδηγία που τα ποσοστά προμήθειας των Τραπεζών από ηλεκτρονικές Συναλλαγές θα πρέπει να κυμαίνονται από 0,02% – 0,03%. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για άμεση Νομοθέτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και στην Χώρα μας)

ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΒΕΕ (Έκανε μια ιστορική αναφορά στα προβλήματα του Κλάδου και ανέπτυξε το καυτό θέμα που απασχολεί όλους του Συναδέλφους μας όσον αφορά το ασφαλιστικό τομέα που ανήκουμε ΟΑΕΕ. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες για μείωση τω εισφορών προς το συγκεκριμένο ταμείο λόγω της κρίσεως που υπάρχει, καθώς και να υπάρξει σοβαρός διακανονισμός χρωστούμενων εισφορών για τον Κλάδο μας. Σημειωτέων, ο κ. Καββαθάς μαζί με τον Γεν. Γραμματέα του Ε.Ε.Α. κ. Ρεκλείτη Ιωάννη, είχαν παραστεί και στην Ίδρυση του Συνδικάτου που έγινε στο Ε.Ε.Α.)

ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ (Τοποθετήθηκε για όλα τα κακώς κείμενα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είχαν και έχουν στόχο την εξαφάνιση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Ανέπτυξε τις θέσεις της ΕΣΕΕ για το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, καθώς επίσης έδωσε και πολλά στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια ο Κλάδος Λιανεμπορίου Καπνικών. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Παύλος Πολιτάκης που ανήκει στην Τριτοβάθμια Οργάνωση ΕΣΕΕ.)(Μέρος της ομιλίας)

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ Ν.Δ. (Ενημέρωσε όλους τους παρευρισκομένους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει υπέρ του Κλάδου μας και τι θα κάνει ακόμη στο άμεσο μέλλον. Υπεσχέθη ότι αν το νέο Νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Κυβέρνηση για την Πάταξη του Λαθρεμπορίου και την Θεσμική Θωράκιση των Λιανέμπορων – Καπνοπωλών, είναι προς την σωστή κατεύθυνση θα το υποστηρίξει και θα το υπερψηφίσει)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (Ανακοίνωσε επίσημα ότι η Κυβέρνηση , το 1ο Τρίμηνο του 2016 θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή Νομοσχέδιο που αφορά άμεσα τον Κλάδο μας. Επίσης γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 συζητείται η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό που αφορά την Επικύρωση του Πρωτοκόλλου της Π.Ο.Υ. και από τη Χώρα μας.)(Μέρος της ομιλίας)

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ (Η Βουλευτής του ΚΚΕ, καυτηρίασε τις Πολιτικές των Μνημονιακών Κυβερνήσεων κατά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και κατήγγειλε τις Πολυεθνικές που μεθοδεύουν την εξαφάνιση μας. Δήλωσε ρητά ότι το ΚΚΕ στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Επίσης επαγρυπνεί να μην περάσει κάποιο ύποπτο Νομοσχέδιο από τη Βουλή, που να θίγει το Λιανεμπόριο Καπνικών , διότι αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο από τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις.)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Βαθύς γνώστης των προβλημάτων του Κλάδου από το 2010 και σταθερός αρωγός στον αγώνα του αείμηστου Κώστρα Κόγια για την επίλυσή τους, τοποθετήθηκε για όλα αυτά που έχουν γίνει στα 6 χρόνια του Μνημονίου στη Χώρα μας. Κατήγγειλε ευθέως όλες τις Καπνοβιομηχανίες, ότι αυτές κρύβονται πίσω από το Λαθρεμπόριο Καπνικών, είναι οι ίδιες που εκβιάζουν την κάθε Κυβέρνηση έχοντας τη δύναμη του χρήματος και των Δημοσίων Σχέσεων. Ζήτησε από όλος τους Λιανέμπορους – Καπνοπώλες να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους, να μην φοβούνται διότι τη δύναμη την έχουν αυτοί και όχι οι Καπνοβιομηχανίες. Κατήγγειλε τις Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) ότι έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο καρτέλ σε βάρος του Λιανεμπορίου δίνοντας εξευτελιστικά ποσοστά για αυτούς. Υπεσχέθη ότι αυτός και η Λαϊκή Ενότητα θα κάνει ότι μπορεί ώστε το Επάγγελμα του Καπνοπώλη – Λιανέμπορου να παραμείνει ζωντανό και υγιές στη Χώρα μας.)

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΚΟΥΜΑ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη, απηύθυνε χαιρετισμό και ζήτησε συνάντηση με το Προεδρείο του Συνδικάτου, ώστε να γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τα Περίπτερα σε σχέση με τις όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Προγραμματίστηκε ήδη συνάντηση του Συνδικάτου με Αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Δήμου)

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ (Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αφού ανέλυσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε σχέση με τα Περίπτερα, υπεσχέθη ότι θα καταθέσει Προτάσεις – Σχέδιο Νόμου προς την Κυβέρνηση που θα αφορά χρεώσεις Κοινοχρήστων Χώρων, καθώς και διάφορα άλλα θέματα Αδειοδοτήσεων Περιπτέρων κτλ. ώστε να βοηθηθεί το καλύτερο δυνατόν ο δικός μας Κλάδος.Με επιμέλεια του κ. Πατούλη τη συνέλευση παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκειά της ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ κ. Πάναγιώτης Ζυγούρης, με σκοπό την παλμογράφηση και την καταγραφή όλων των προβλημάτων και αστοχιών από τις πολιτικές των Δήμων έναντι του κλάδου και τη συνεργασία για την επίλυσή τους.)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΑΓΓ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ( Ανέπτυξε θέματα που απορούν Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθυστερήσεις αποφάσεων, αθέμιτο ανταγωνισμό, μονοπωλιακές καταστάσεις σε βάρος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και πολλά τεχνοκρατικά θέματα μείζονος σημασίας. Υπεσχέθη ότι η Διοίκηση και τα Στελέχη του Ε.Ε.Α. θα είναι πάντα αρωγοί σε ότι θέματα απασχολούν τον Κλάδο μας)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (Ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδικάτου κ. Ε. Παπαγιάννης, έκανε μία εμπεριστατωμένη νομική ανάλυση, τα προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο μας, καθώς επίσης ανέλυσε διεξοδικά όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί προς την Ελληνική Κυβέρνηση και σε όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα. Επίσης ανέγνωσε Επιστολή – Χαιρετισμό του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου που φέρει την υπογραφή εκ μέρους του Δ.Σ. ΣΕΕΠΠ της Γενικής Γραμματέως κας Ερασμίας Μπίτσικα)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΗΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Ο κ. Μηλόπουλος τοποθετήθηκε εκ μέρους των Πρατηριούχων Τσιγάρων Πειραιά για όλα αυτά που έχουν υποστεί οι Χονδρέμποροι Καπνικών από την αναδιοργάνωση των Δικτύων Διανομής των Καπνοβιομηχανιών και υπεσχέθη ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι δίπλα μας για όλα τα δίκαια αιτήματά μας.)

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όρισε ημερομηνία εκλογών στις 7-8 Φεβρουαρίου 2016 και θα διεξαχθούν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ – ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ένωσης Λιμενικού Σώματος. Όπως ανέφερε στο δελτίο τύπου το Συνδικάτο περιπτερούχων, ανεγνώσθη επιστολή για όλα τα θέματα και τις δράσεις που αφορούν το συγκεκριμένο Σώμα. Το Λιμενικό Σώμα είναι η αιχμή του δόρατος στην Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου Καπνικών και έχει σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σύλληψη μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων σε πλοία, containers σε λιμάνια ή μεγάλες αποθήκες που βρίσκονται παράνομα προϊόντα. Η δράση και η αυταπάρνηση του Δυναμικού και των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους τους Ενστόλους που φυλάνε Θερμοπύλες για την Πατρίδα μας.

 

http://www.eea.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top