ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Φορολογία έως 50% του εισοδήματος, η πρόταση της κυβέρνησης στη Τρόικα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που αντλούν την πληροφόρησή τους από κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο παρέδωσε προς τους εκπροσώπους της Τρόικα τις προτάσεις του για το φορολογικό.

Στην πρόταση λοιπόν περιλαμβάνονται οι νέες κλίμακες και οι συντελεστές φορολόγησης, με ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως αναφέρθηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για μεγαλύτερη φορολόγηση.

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ούτε και στην φορολόγηση των αγροτών, εκτιμάται δε, ότι το σύνολο των αλλαγών θα αποφέρει €300 εκατ. επιπλέον έσοδα ετησίως. Στόχος της κυβέρνησης, είναι να πετύχει μια κάποια ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς αναμένεται να συζητηθεί αύριο, σε νέα συνάντηση των υπουργών μας με τους υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους της Τρόικα. Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν εντέλει με τους επικεφαλής της Τρόικα, θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή. Εάν λάβουμε όμως τη γενικότερη σκληρή στάση των πιστωτών μας, μην εκπλαγείτε εάν τελικά συμφωνηθούν συντελεστές, ίσως υψηλότερη στην μεγαλύτερή της κλίμακα, από 50%, ούτε και εάν ο στόχος της κυβέρνησης όπως προαναφέρθηκε, δεν επιτευχθεί επαρκώς.

 

http://taxcoach.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top