ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Πρόστιμα-φωτιά προβλέπει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος στην Ιταλία

Ρώμη 

Υψηλά πρόστιμα αντιμετωπίζουν από σήμερα στην Ιταλία οι καπνιστές που θα παραβούν τη νέα νομοθεσία με την οποία καθίσταται παράνομο το κάπνισμα μέσα σε ιδιωτικά αυτοκίνητα όταν σε αυτά επιβαίνουν μικρά παιδιά ή έγκυες.

Ο νόμος, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα, Τρίτη, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι τα πακέτα των τσιγάρων θα φέρουν σκληρές φωτογραφίες, όπως γυναίκας που κάνει αιμόπτυση και άνδρα, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα σε έναν σάκο μεταφοράς νεκρών.

Όσοι εντοπιστούν να καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν έγκυες ή μικρά παιδιά κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία. Οι καπνοπώλες που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ανήλικους θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ και θα κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους.

Όποιος πετάξει αποτσίγαρο στο πεζοδρόμιο μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε το 2015, μετά την οδηγία των Βρυξελλών που ζήτησαν από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

Οι υπηρεσίες υγείας και οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν ότι το κάπνισμα προκαλεί 80.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ιταλία.

 

http://www.tovima.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top