ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Αντιδράσεις για την εξαίρεση των επαγγελματιών του ΟΑΕΕ από την έκπτωση του 50%

«Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους ελεύθερους επαγγελματίες» ακολουθεί το υπουργείο Εργασίας, αναφέρουν τα επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά ( Επαγγελματικά και Βιοτεχνικά), με αφορμή δηλώσεις του κ Κατρούγκαλου οτι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ εξαιρούνται της έκπτωσης του 50% στις νέες εισφορές με το νέο ασφαλιστικό .

Η σχετική κοινή ανακοίνωση αναφέρει :

Παρά τις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση, ότι τελικά, οι 720.000 ελεύθεροι επαγγελματίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, θα εξαιρεθούν από τις βελτιώσεις- εκπτώσεις που σχεδιάζονται για τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλονται με το σχέδιο νόμου.
Οι πρόεδροι δυο Επιμελητηρίων, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Κατρούγκαλο, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην επιβολή εισφορών 20% επί του εισοδήματος των επιχειρηματιών, ενώ τονίσαμε ότι σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις, τα μέλη μας καλούνται να καταβάλλουν το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος. Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, βάζοντας πλαφόν στις καταβαλλόμενες εισφορές.
Την ίδια στιγμή όμως, δηλώνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ δεν θα τύχουν ειδικής μέριμνας και ότι δε θα επωφεληθούν της έκπτωσης κατά 50% των εισφορών για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η οποία θα βαίνει μειούμενη κατά 1 % για κάθε 1.000 ευρώ, έως τα 55.000 που είναι 5% για τρία χρόνια.
«Κύριε υπουργέ, η επιλογή αυτή δεν υπηρετεί την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη που προβάλετε, προκειμένου να αυξήσετε υπέρογκα τις εισφορές μας; Η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με κίνδυνο να αυξηθούν περαιτέρω τα λουκέτα τους επόμενους μήνες. Γιατί αυτοί οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες; Ποια είναι η αντίστοιχη πρόταση βελτίωσης για τις εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ;».
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου, η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ, δηλώνει εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, στα οποία η προτεινόμενη ρύθμιση θα επιφέρει ελάφρυνση.
Ζητάμε μια πλήρη και εμπεριστατωμένη απάντηση στα ερωτήματά μας, ελπίζοντας ότι το υπουργείο Εργασίας δεν προσέφυγε σε αυτή την διακριτική μεταχείριση, προκειμένου να καλύψει τη λάθος επιλογή του για μεταβολή του σημερινού συστήματος που θα οδηγήσει σε καταβαράθρωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, ειδικά για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

 

http://www.asfalisinet.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top