ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Στερεύουν από ρευστό τα ασφαλιστικά ταμεία

Η έλλειψη ρευστότητας των ασφαλιστικών οργανισμών θα είναι το τρίτο μέτωπο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, μετά την επιμονή των δανειστών για μειώσεις και στις κύριες συντάξεις, αλλά και την αντίδραση μεγάλων ομάδων ασφαλισμένων όπως οι αγρότες, οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους.

Συγκεκριμένα το ΙΚΑ για έναν ακόμη μήνα θα προχωρήσει στη λήψη δανείου, ως ολιγοήμερη ταμειακή διευκόλυνση,  ύψους 210 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες καταβολής των συντάξεων. Πρόκειται για πάγια τακτική που ακολουθείται από το 2012 και μετά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα έσοδα του ΙΚΑ μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται το μαθηματικό τύπου που θα οδηγήσει σε δραστικές μειώσεις στα μερίσματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς το ταμείο δεν διαθέτει αποθεματικά και τα έσοδά του κάθε μήνα δεν αρκούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταμείο υπάρχουν έσοδα της τάξης των  10 εκατ. ευρώ, έναντι αναγκών για την πληρωμή  284.000 μερισμάτων, της τάξης των 36 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα για να καταβληθούν τα μερίσματα, χρειάστηκε να χορηγηθεί ολιγοήμερο δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ, από το ΕΤΕΑ, το οποίο όμως πρέπει τώρα να επιστραφεί. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί ο δανεισμός για την καταβολή των μερισμάτων με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιη η περικοπή τους στο 1/3 από τα ποσά που καταβάλλονται σήμερα.

 

http://www.antonionews.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top