MARKET NEWS

Μεγάλη επιτυχία σε χαλεπούς καιρούς – Το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από την Καρδίτσα (φωτό)

Λίγες μέρες πριν, συγκεκριμμένα το περασμένο Σάββατο, στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια, 700 νερά από όλο τον πλανήτη διαγωνίστηκαν στο 26ο ετήσιο “Berkeley Springs International Water Tasting”, τον παλαιότερο και σημαντικότερο γευστικό διαγωνισμό στον χώρο του νερού και ένα ελληνικό εμφιαλωμένο νερό κέρδισε την πρώτη θέση για το 2016.
 
Το φυσικό μεταλλικό νερό “Θεόνη” από τα Αγραφα της Καρδίτσας είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού και έχει πετύχει πέντα νίκες τα πέντε σε ισάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς, στοιχείο που δεν το έχει πετύχει κανένα άλλο ξένο νερό.
 
Να σημειωθεί, οτι στον διαγωνισμό οι κριτές, μέσω της τυφλής γευσιγνωσίας, αξιολόγησαν μέχρι 20 δείγματα νερού σε μια ποικιλία μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης, της οσμής και της αίσθησης.
 
 
 
Το νερό ΘΕΟΝΗ νερό είναι ένα πραγματικά πηγαίο νερό, από τις αναβλύζουσες πηγές της Γκούρας, σε υψόμετρο πάνω από χίλια μέτρα. Οι πηγές αυτές βρίσκονται μέσα στο δάσος «Βατσουνιάς» στο Δήμο Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας. Οι πηγές στη περιοχή αυτή αποτελούν τμήματα της λεκάνης απορροής του Πηνειού Ποταμού.
 
Πρόκειται για περιοχή κοντά στην πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα που περιβάλλεται από υπέροχα γραφικά χωριουδάκια όπως η Νεράιδα, ο Μπελοκομίτης κ.α.
 
Οι τοπογραφικές συνθήκες που καθορίζουν το ανάγλυφο της περιοχής διαμορφώθηκαν με τη πάροδο των γεωλογικών ετών μέσω της δράσης ενδογενών (μετακινήσεις των λιθοσφαιρικών πλακών) και εξωγενών (κυρίως η επίδραση ατμοσφαιρικών παραγόντων) δυνάμεων. Βασικά στοιχεία που περιγράφουν το ανάγλυφο είναι οι υψομετρικές μεταβολές, η κλίση του εδάφους και οι πτυχώσεις.
 
Η περιοχή των πηγών του νερού ΘΕΟΝΗ εντοπίζεται στις δυτικές παρυφές του «Ιτάμου» όρους και τις νότιες παρυφές του όρους «Κόζιακα» που απαρτίζουν και τη κορυφογραμμή των Αγράφων.
 
Οι φυσικές (με αρτεσιανό νερό) πηγές της Γκούρας σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα τροφοδοτούν επίσης με 900 μ3 ανά 24ωρο πόσιμο νερό τους κατοίκους της Βατσουνιάς. Το νερό των πηγών της Γκούρας αναβλύζει από υπόγειες φυσικές δεξαμενές, δεν σταματάει ποτέ και ένα μέρος του εμφιαλώνεται από την ΑΗΒ Γκρουπ Α.Ε. με την ονομασία ΘΕΟΝΗ.
 
«Θεόνη» είναι, όπως έγινε γνωστό, από τις αναμνήσεις των γερόντων της περιοχής, το όνομα της νεράιδα

 
Το εμφιαλωτήριο νερού (επένδυση ύψους 4. εκατ. ευρώ), το οποίο είναι το πλέον πρόσφατο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2013 και αποτελούσε όνειρο ζωής του ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Βασίλη Τσέλιου.
 
Ο κ. Τσέλιος ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αμερική στον χώρο των ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν επισκέπτονταν την ιδιαίτερη του πατρίδα, συνδύαζε τις διακοπές με έρευνες για την ποιότητα των νερών της. Σήμερα την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κατέχει ο γιός του Δημήτρης και μέσα στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία νέας γραμμής η οποία θα τριπλασιάσει την παραγωγή στο εργοστάσιο όπου ήδη απασχολούνται 40 άτομα.
Οι εξαγωγές καλύπτουν το 40% περίπου της παραγωγής με κύριες αγορές αυτές των ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας, Σαουδικής Αραβίας, Η.Α. Εμιράτων, Κύπρου κ.α. Παράλληλα έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά της Θεσσαλίας ενώ η εταιρεία είναι στην διαδικασία να δημιουργήσει πανελλαδικό δίκτυο διανομής. Οι εξαγωγές όμως, όπως αναφέρει ο κ. Λέλης, είναι η προτεραιότητα της εταιρείας με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στην Αμερική και τον αραβικό κόσμο.
 
Σε οικονομικό επίπεδο το 2015 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ από 2 που ήταν το 2014 και 1 εκατ. ευρώ το 2013. Για την φετινή χρονιά στόχος είναι οι πωλήσεις να φθάσουν τα 4,5 εκατ. ευρώ καθώς και να εμφανίσει – μετά από χρήσεις με υψηλές αποσβέσεις – για πρώτη φορά κερδοφορία.
 
Δείτε όλους τους νικητές του διαγωνισμού:
Καλύτερο νερό ύδρευσης 2016
Clearbrook, Abbotsford, British Columbia (Καλύτερο στον κόσμο)
Eldorado Springs (Καλύτερο στις ΗΠΑ)
Marysville, Victoria, Australia
Independence, Mo.
Santa Ana, Calif.
Mission Springs Water District, Desert Hot Springs, Calif.
 
Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό 2016
Theoni Natural Mineral Water, Karditsa, Greece
Prairie Crystal Pure Spring Water, Marchand MB, Canada
Eau De Source 83 ppm, Village Blanchard, NB, Canada
Davia Organic Maple Sap Water, Saint-Quentin, NB, Canada
Antipodes, Whakatane, New Zealand
 
Καλύτερο ανθρακούχο νερό 2016
Tesanjski Kiseljak, Tesanj, Bosnia
Touch Sparkling Mineral Water, Marchand, MB, Canada
Celvick Dobri Kiseljak, Tesanj, Bosnia
Oro Luxury Water, Vizianius, FYROM
Nakd Luxury Sparkling Water, Putaruru, New Zealand
Deluge Sparkling Natural Spring Water, Oro-Medonte, ON, Canada
 
Kαλύτερο καθαρό πόσιμο νερό 2016
Bar H2O, Richmond, MI
Divinia, Idaho Falls, ID
Hamilton On Tap, Hamilton, OH
Mountain Drop, Linthicum, MD bottling famous Berkeley Springs water.
Berkeley Springs Purified Water, Berkeley Springs, WV
 
Καλύτερη συσκευασία νερού 2016 2016
Nakd Luxury Artesian Water, Bay of Plenty, New Zealand
Antipodes, Whakatane, New Zealand
Jackson Springs Natural Premium Spring Water, Middlebro, MB, Canada

 
 
http://www.pronews.gr
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top