ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των περιπτέρων

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, συνάντηση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών Και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή και τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ. κ. Δημήτρη Καμμένο, για το φλέγον θέμα της αδειοδότησης των περιπτέρων και το μέλλον του κλάδου.

Πάγιο αίτημα του Συνδικάτου είναι η αλλαγή της αρμοδιότητας αδειοδότησης, εποπτείας και κατάργησης δημοπρασιών, από τους Δήμους στην Περιφέρεια, αίτημα που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον κ. Υπουργό, ενώ το έχουν ήδη αποδεχθεί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και οι Περιφερειάρχες της χώρας.

Ο κ. Κουρουμπλής θα προχωρήσει άμεσα σε σχετική διαβούλευση με όλες τις πλευρές, καθώς την επόμενη εβδομάδα, εν όψει κατάθεσης από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικού Νομοσχεδίου για το Μητρώο των Λιανέμπορων Καπνικών, επιβάλλεται η ύπαρξη Κεντρικής Εποπτικής Υπηρεσίας που θα παρέχει τις νέες άδειες.

Η αγορά αναμένει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την ιχνηλάτηση προϊόντων και κυρίως του καπνού, σε μια προσπάθεια να οργανωθεί η λιανική αγορά και να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καπνού, που στοιχίζει εκατομμύρια σε δημόσιο και επιχειρήσεις.

Οι δυσμενείς συνθήκες του λιανεμπορίου, σε συνδυασμό με το λαθρεμπόριο, έχουν φέρει τους περιπτερούχους σε οριακή κατάσταση, αναγκάζοντάς τους συνεχώς να παλεύουν για τα συμφέροντά τους.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το kontra channel – Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Δημοσιογράφο κ. Παπαγιάννη

 

 

http://www.nooz.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top