ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Προτομή στη μνήμη του αγωνιστή Κώστα Κόγια

Προτείνει στο δήμο Βόλου, ο Γιάννης Λαΐνας

Προτομή στη μνήμη του Κώστα Κόγια, του επί σειρά ετών προέδρου των περιπτερούχων – καπνοπωλών Μαγνησίας, του άοκνου αγωνιστή της πόλης, προτείνει να δημιουργηθεί με ευθύνη του δήμου Βόλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λαΐνας.

Την πρότασή του ο κ. Λαΐνας, καταθέτει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους αντιδημάρχους πολιτισμού και τουρισμού, κ.κ. Γεωργία Τοκαλή Μποντού και Θ. Θεοδώρου αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον κ. Λαΐνα, η προτομή θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των αγώνων της νεότερης ιστορίας του εργατικού κινήματος.

Ο Κώστας Κόγιας ήταν ένας απλός άνθρωπος, αγωνιστής, μπροστάρης ως πρόεδρος των περιπτερούχων Μαγνησίας, πρόεδρος περιπτερούχων Ελλάδος, γραμματέας ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών και ιδρυτής της κίνησης ελπίδας πολιτών.

Για να συγκινήσει και να αφυπνίσει, πρωτοστάτησε οργανώνοντας πορεία έντεκα ημερών, με τα πόδια από το Βόλο μέχρι την Αθήνα μαζί με άλλους συμπολίτες του τον Οκτώβριο του 2012 για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου του. Τα γεγονότα εκείνων των ημερών είναι γνωστά και η απογοήτευση από την κυβέρνηση που αισθάνθηκε επίσης.

Αποτέλεσμα ήταν να χρησιμοποιήσει το τελευταίο «όπλο» που διέθετε προκειμένου να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και να ακουστεί πιο ψηλά, δίνοντας τη ζωή του στις 27/04/2013. Μετά από τρία χρόνια απουσίας του, αιτούμαι να τιμήσουμε αυτή τη γενναία πράξη, θυμίζοντας ότι υπάρχει και στους νεότερους Ελληνες φιλότιμο».

 

http://www.taxydromos.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top