ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ελεύθερο είναι πια το κάπνισμα, μετά από την χώρα μας, και στην Ρουμανία σε καφενεία και σε κέντρα διασκέδασης, μετά από έφφεση που κατέθεσε ομάδα γερουσιαστών στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας σχετικά με την ψήφιση του απαγορευτικού νόμου τον περασμένο Μάρτιο.

Το κάπνισμα στην Ρουμανία προορίζονταν να επιτρέπεται μόνο στα σωφρονιστικά ιδρύματα και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, και σε ειδικά διαμορφωμένες για τον σκοπό αίθουσες στα αεροδρόμια, όσον αφορά τους κλειστούς χώρους. Τώρα πλέον, μετά την συνταγματική αναθεώρηση του νόμου, μπορεί κανείς να καπνίσει ελεύθερα σε όποιον χώρο περιβάλλεται από δύο τοίχους ή είναι εν μέρει εξωτερικός, κάνοντας έτσι την ζωή των Ρουμάνων πιο εύκολη και πιο λογική. Επίσης, και σε σχετικά περιβάλλοντα όπως καφενεία και καφετερίες, και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ανυποδοχής εντός ή εκτός αυτών. Όπως είπε ένας από τους γερουσιαστές που εισηγήθηκε την αναθεώρηση του σχετικού νόμου, το να μην επιτρέπεται το κάπνισμα σε παρόμοιους χώρους “είναι λίγο πολύ”.

Υπήρξαν λεγομένως περιστάσεις κατά τις οποίες πελάτες ξενοδοχείων εξέρχονταν των εγκαταστάσεων για να καπνίσουν, και ‘εξαφανίζονταν’ ξεχνώντας να πληρώσουν.

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας το κάπνισμα επιτρέπεται στις εστίες τυχερών παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένων των σταθμών Προ-Πο και Λόττο, και στα καταστήματα σχετικά με την διασκέδαση, κάτω από ειδικό φορολογικό καθεστώς από τον Μάρτιο του 2014.

 

http://e-kafeneio.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top