ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Πολυνομοσχέδιο: Σφοδρή κριτική και απίστευτες ατάκες κατά της κυβέρνησης

Σφοδρή κριτική για κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου άσκησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση ακρόασης φορέων στη Βουλή οι εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας στριμώχνοντας στη γωνία κυβέρνηση και κυβερνητικούς βουλευτές. “Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε. Αυτά που έκαναν οι περίφημοι Σαμαροβενιζέλοι, ήταν καλύτερα από εσάς που λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι αυτών.

Ήταν κρίση ειλικρίνειας η δήλωση του κ. Αλεξιάδη ότι τα δύσκολα πέρασαν και τα χειρότερα έρχονται» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων Θεόδωρος Μάλλιος και κατέληξε λέγοντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάντε πολιτικό χαρακίρι και παρατήστε τα. Ήρθατε ως αξιοπρεπείς με τους φίλους και τους συγγενείς και τώρα έχετε φτάσει εκεί που φτάσατε. Καλύτερα παρατήστε τα».

Με “σκαμνί” απείλησε τα στελέχη της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης λέγοντας ότι : «Αυτοί που θα τολμήσουν να πουλήσουν τη ΔΕΗ θα έχουν νομικές ευθύνες».

Έκκληση να μην αυξηθούν οι φόροι ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών Αλέξανδρος Καραφυλλίδης τονίζοντας ότι η αγορά ζύθου έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από το 2009 καθώς από τα 130 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

“Στόχος σας είναι να νομιμοποιήσετε τα αυθαίρετα , όχι να επισπευστεί η κατάρτιση των δασικών χαρτών” είπε ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας” Σπύρος Μάμαλης.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση. Ο κ. Κιούσης είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και πως την ώρα που 6.500 πρατήρια βενζίνης τοποθέτησαν με δικά τους έξοδα συστήματα εισροών -εκροών , την ίδια ώρα δεν μπαίνουν ανάλογα συστήματα σε δύο διηλιστήρια και τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε πως με τόση φορολογία στυα καύσιμα , αν το βαρέλι πάει ξανά στα 120 δολλάρια τότε η τιμή του λίτρου στα βενζινάδικα να πάει στα 2,5 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Κιτσάκη, γενικού διευθυντή Ελληνικών Συνδέσμων Καπνικών Εταιριών Ευρώπης, ο οποίος είπε πως κάθε αύξηση των φόρων στα κανπικά προιόντα αυξάνει την εγκληματική δραστηριότητα του λαθρεμπορίου που έχει φτάσει στο 25% και είναι από τις μεγαλύτερες της ευρώπης.

Ξεχώρισαν επίσης οι εξής τοποθετήσεις:

Κωνσταντίνος Κόλλιας (πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος). «Η αύξηση των φόρων οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και βέβαια σε ενεργοποίηση του κόφτη. Η οικονομία έχει ξεπεράσει τα όρια της και έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που η νέα επιβολή φόρων αντί να αυξάνουν τα έσοδα τα μειώνουν».

Γιώργος Δούκας (πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής) «Ο ίδιος ο Αλεξιάδης έχει πει ότι η αύξηση των φόρων στα τσιγάρα δεν αυξάνει τα έσοδα. Σπρώχνετε τον κόσμο στο λαθρεμπόριο. Η επιβολή των νέων φόρων είναι πρόταση της κυβέρνησης και όχι των Ευρωπαίων.

Νίκος Βασιλάκος (πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Χρηστών Ίντερνετ) «Είμαστε η μόνη χώρα που επιβάλετε τέτοιος φόρος. Πείτε μου τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Θα χάσετε έσοδα από τον φόρο στο ίντερνετ. Θα μαζεύονται οι ένοικοι στις πολυκατοικίες και θα κάνουν μία σύνδεση για όλους. Η τεχνολογία το επιτρέπει».

 

http://www.parapolitika.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top