ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Σοκαριστική μελέτη για το κάπνισμα- Σκοτώνει 60.000 Ισπανούς κάθε χρόνο

Περίπου 60.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.500-3.000 είναι παθητικοί καπνιστές, πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ισπανία από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα αυτή της Ισπανικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελετών για το Αλκοόλ, τον Αλκοολισμό και άλλους Εθισμούς (Socidrogalcohol) ανακοινώθηκε με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος.

Η μελέτη δείχνει ότι το 23,9% των Ισπανών είναι καπνιστές και η χώρα έχει το ένατο υψηλότερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής της Socidrogalcohol Ενρίκε Οτσόα δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση RTVE ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η τάση εισαγωγής των ουδέτερων πακέτων τσιγάρων, της αύξησης της τιμής και του περιορισμού του δημόσιου χώρου όπου οι άνθρωποι επιτρέπεται να καπνίζουν, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών στη χώρα. “Έχουμε προοδεύσει πολύ με τη νομοθεσία από το 2011 αλλά είναι προφανές ότι μπορούμε και να πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο”, είπε.

Στο μεταξύ, η Ισπανική Ένωση Γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Semergen) εξήγησε ότι ο περιορισμός της διαφήμισης και των χορηγιών διαφόρων εκδηλώσεων από καπνοβιομηχανίες θα οδηγήσει σε μείωση της χρήσης του καπνού κατά 7%.

Ο καπνός συνιστά την κυριότερη αιτία θανάτου που θα μπορούσε να αποφευχθεί παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Ισπανική Αντικαρκινική Ομοσπονδία (SEOM) το κάπνισμα συνδέεται με το 16-40% όλων των κρουσμάτων καρκίνου.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top