ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Μπαργιώτας: Το κάπνισμα επιτρέπεται ακόμα και στη Βουλή και στα νοσοκομεία

Μια σημαντική επισήμανση αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα έκανε ο Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας, σε συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με το ότι υπάρχει πλήρης ατιμωρησία και το κάπνισμα δυστυχώς επιτρέπεται παντού, ακόμα και μέσα στη Βουλή.

«Επιτρέπεται στην Βουλή ακόμα και σε θαλάμους νοσοκομείων, όπως γνωρίζετε, με τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει αυτό» τόνισε ο Βουλευτής και συμπλήρωσε. «Κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε για το υγειονομικό ούτε για τον ευτελισμό της έννομης τάξης, που συνεπάγεται το γεγονός ότι το ένστολο όργανο της τάξης που υποτίθεται ότι εφαρμόζει τον νόμο καπνίζει εκεί που απαγορεύεται ή ο Βουλευτής που ψήφισε τον νόμο καπνίζει δημοσίως on camera. Η Κυβέρνησή σας τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες –που δεν τους λες και λίγους πλέον- δεν έχει προβεί σε καμία θετική ενέργεια υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος και το ερώτημα είναι αν θα λάβετε κάποια μέτρα για την εφαρμογή του ν. 3868 κι αν θα προβείτε σε κάποια εκστρατεία ενημέρωσης. Θα ήθελα, επίσης, να ρωτήσω αν επίκειται καινούριος νόμος και γιατί. Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο θεσμικό πλαίσιο, πέρα από την εφαρμογή του την ίδια;».

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσει αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να συζητηθεί το θέμα λεπτομερώς και να κληθούν και αρμόδιοι φορείς.

Όπως είπε ο κ. Μπαργιώτας, «Με κοινή πρωτοβουλία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη καταθέτουμε επιστολή προς τον κ. Μανιό και ζητάμε την σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με αντικείμενο ακριβώς την διαμόρφωση μιας εθνικής –αν θέλετε- αντικαπνιστικής εκστρατείας για την επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου».
Επιπλέον, ο Βουλευτής του Ποταμιού, ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό να επισπεύσει τη διαδικασία, όπου όλοι μαζί αφού ακούσουν ανθρώπους σαν τον καθηγητή τον κ. Μπεχράκη, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα κατά του καπνίσματος αλλά και τις Επιστημονικές Εταιρείες όπως την καρδιολογική και την πνευμονολογική και, στη συνέχεια να συζητήσουν όλοι μαζί και να συγκροτήσουν μια πολιτική ενάντια στο κάπνισμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση πρότεινε να αρχίσουν τα κόμματα στις συνεδριάσεις και στα συνέδριά τους να εφαρμόζουν τον νόμο για να δώσουν το καλό παράδειγμα, ενώ ο κ. Μπαργιώτας του απάντησε ότι το Προεδρείο της Βουλής έχει την υποχρέωση για το καλό παράδειγμα και θα έπρεπε να αρχίσει η καμπάνια από την Βουλή. «Η εικόνα του καπνίσματος στις γωνίες των διαδρόμων εντός του Κοινοβουλίου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αρθεί» σημείωσε ο Βουλευτής.

 

http://www.sofokleousin.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top