ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Θα κλείσουν κάποια περίπτερα μέσα στον Άγιο Νικόλαο

Πολύ σύντομα πρόκειται να κλείσει το περίπτερο που λειτουργεί στο σημείο που η πλατεία Ελ. Βενιζέλου εφάπτεται με την οδό Ρ. Κουνδούρου, όπως γνωστοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η μακρά συζήτηση είχε ως θέμα και στόχο την διαμόρφωση Κανονιστικής Απόφασης, ειδικά για τα περίπτερα. Όμως απόφαση δεν ελήφθη, για να ενημερωθεί το σωματείο των περιπτερούχων πληρέστερα για το περιεχόμενων των προτάσεων του Δήμου.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος αξιοποιώντας και το νέο θεσμικό πλαίσιο, που διέπει πλέον τη λειτουργία των περιπτέρων, μετά τη λήξη των αδειών τους, προτείνει την κατάργηση όλων των θέσεων που υπάρχουν σήμερα στο κέντρο της πόλεως. Συγκεκριμένα προτείνεται η κατάργηση των δύο θέσεων επί της οδού Ρ. Κουνδούρου, της θέσης επί της κεντρικής πλατείας, της θέσης στη συμβολή των οδών Κοντογιάννη και Χορτατσών (το περίπτερο έχει απομακρυνθεί, αλλά η θεσμοθετημένη θέση ισχύει ακόμη), της θέσης επί της Μελ. Μεταξάκη και της θέσης επί της Ιωσ. Κουνδούρου και αυτής στο τέλος της οδού Κ. Παλαιολόγου.

Όπως σημειώθηκε, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν επιθυμεί τη διατήρηση καμίας θέσης περιπτέρου στη χερσαία ζώνη λιμένος, οπότε όσα υφίστανται σήμερα θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι να λήξουν οι άδειες τους, όπως ορίζει ο νόμος και μετά οι θέσεις αυτές επίσης θα καταργηθούν, στη λίμνη, στην Κιτροπλατεία, στο Αμμούδι, καθώς επίσης και η θέση δίπλα στην είσοδο της μαρίνας.

Διατηρούνται οι υφιστάμενες θέσεις, επί της οδού Κνωσού, δίπλα στον ναό Αγίων Αναργύρων, Νοσοκομείου, στην Αμμούδα, στον κόμβο απέναντι από τον «Μαρινόπουλο», στην αρχή της οδού Καραμανλή, το οποίο θα μετατοπιστεί λίγα μέτρα.

Προτείνονται δύο νέες θέσεις, η μία κοντά στα μέσα φανάρια του κόμβου Ξηροκάμπου και η άλλη σε κοινόχρηστο χώρο κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

http://www.anatolh.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top