ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Ακόμη και τα περίπτερα θα υποχρεωθούν να έχουν συσκευές POS -Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει το νέο νομοσχέδιο μέχρι 5 Αυγούστου

– Τι προβλέπεται για τις φορολογικές δηλώσεις που θα αφορούν το οικονομικό έτος 2016
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το αφορολόγητο θα «χτίζεται» μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές, κάτι που σημαίνει ότι η εφορία θα λαμβάνει υπ’ όψιν μόνο τις αποδείξεις με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με e-banking, και όχι τις αποδείξεις αγορών που έγιναν με μετρητά.

Για να έχουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.
Οσοι φορολογούμενοι συγκεντρώσουν ποσό αποδείξεων διπλάσιο από το όριο που θα θέσει το κράτος για το χτίσιμο του αφορολόγητου, στο υπουργείο οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να τους δοθεί έξτρα έκπτωση φόρου. Σε καμία περίπτωση όμως η έκπτωση δεν θα καλύπτει τον ΦΠΑ που καταβάλλει ο φορολογούμενος και στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί κίνητρο για να μη ζητήσει απόδειξη και να γλιτώσει έξτρα δαπάνη 24%.

Ειδικά για το 2016 θα προβλέπεται:
Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 5% του εισοδήματος.
Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 7,5% του εισοδήματος
Ετήσιο εισόδημα από 20.001-40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος και
Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος.

Για το 2017 θα ισχύουν τα διπλάσια ποσοστά για κάθε κατηγορία δηλαδή:
Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ: Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος.
Ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος
Ετήσιο εισόδημα από 20.001- 40.000 ευρώ, αποδείξεις ίσες με το 20% του εισοδήματος και
Ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος.

Επίσης, για το 2017, θα προβλέπονται μεταξύ άλλων λοταρία με αποδείξεις (νικητές θα κερδίζουν αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ), αυτόματη σύνδεση ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis και εξαιρέσεις για ηλικιωμένους (άνω των 70 ή 75 ετών) και για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με υπουργικές αποφάσεις όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και τα περίπτερα, θα υποχρεωθούν σταδιακά να διαθέτουν συσκευές POS για τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Από τη στιγμή που θα γίνει η συναλλαγή με πλαστικό χρήμα η φοροδιαφυγή αυτομάτως μηδενίζεται, καθώς τα στοιχεία καταχωρίζονται στα συστήματα των τραπεζών. Η εφορία έχει τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να διασταυρώσει τα εισοδήματα που εμφανίζει η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και αν έχει κόψει απόδειξη για αυτά τα εισοδήματα ή όχι.

 

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top