ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Εντοπίστηκαν στον Πειραιά σχεδόν 10 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα (ΦΩΤΟ)

Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε χθες Τετάρτη από τους υπάλληλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα μετά από διερεύνηση και αξιολόγηση συνοδευτικών εγγράφων εμπορευμάτων, που διακινούνται δια της θαλάσσιας οδού εντός εμπορευματοκιβωτίων, σε συνδυασμό και με την αξιοποίηση πληροφοριών της Υπηρεσίας μας και την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της Υπηρεσίας, εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από τη Σιγκαπούρη με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «ξύλινες και πλαστικές ραφιέρες».

Μετά από σχετική έρευνα του εμπορευματοκιβωτίου διαπιστώθηκε ότι πίσω από δυο σειρές ξύλινες και πλαστικές ραφιέρες, περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών αντί του δηλωθέντος εμπορεύματος. Ειδικότερα στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 9.700.000 τεμάχια τσιγάρων, μάρκας ROYAL τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το εμπορευματοκιβώτιο εκφορτώθηκε στον Πειραιά στις 22 Ιουνίου με σκοπό τη μεταφόρτωση του στη Βουλγαρία. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 1.808.813,37 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών.

 
 
http://www.koutipandoras.gr
Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top