ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αυξάνονται τα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα καπνικά

Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καπνικών, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ποσοστού 50% επί του φόρου που θα προέκυπτε εάν είχε εκδοθεί το πρόστιμο και, σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο των 250 ευρώ κατά διαπιστωμένη παράβαση.

Εάν ο παραβάτης είναι υπότροπος εντός 5ετίας, τότε το πρόστιμο αυξάνεται και ορίζεται στο 100% επί του χαμένου φόρου και τουλάχιστον 500 ευρώ κατά παράβαση. Σε κάθε καινούργια παράβαση το πρόστιμο θα ανεβαίνει στο 200% και στα 1000 ευρώ, τουλάχιστον κατά παράβαση.

Επίσης, χτες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος κατέθεσε ειδική τροπολογία που θα κατοχυρώνει θεσμικά ελάχιστα περιθώρια εμπορικού κέρδους σε Καπνοβιομηχανικά Προϊόντα, Κάρτες Κινητής Τηλεφωνίας και Διανομή Τύπου για τα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών, με σκοπό την προστασία του εισοδήματος των λιανοπωλητών καπνού από την ευχέρεια των καπνοβιομηχανιών να ορίζουν ταυτόχρονα τη λιανική και την εργοστασιακή τιμή, ορίζοντας μονομερώς και την κατανομή του κέρδους μεταξύ τους.

«Το ελάχιστο όριο προμήθειας των σημείων λιανικής πώλησης τύπου ορίζεται σε ποσοστό 10% επί της οριζόμενης από τον εκδότη λιανικής τιμής του σε ποσοστό 10% επί της οριζόμενης από τον εκδότη λιανικής τιμής του εντύπου.«Με τη διάταξη αυτή τίθεται φραγμός στον μονομερή ορισμό της προμήθειας.

Επίσης, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, “με τη διάταξη αυτή τίθεται φραγμός στον μονομερή ορισμό της προμήθειας του λιανοπωλητή τύπου από τον διανομέα εις βάρος του πρώτου, καθώς και στην ανάπτυξη ολιγοπωλιακών πρακτικών στη διανομή του τύπου με την επιβολή από την πλευρά των πρακτορείων διανομής αποκλειστικού προμηθευτή τύπου, με γεωγραφικά μόνο κριτήρια».

Τέλος, σε όλα τα προϊόντα στα οποία ο συνολικός ΦΠΑ επί της λιανικής τιμής ενσωματώνεται σύμφωνα με φορολογικές διατάξεις στην λιανική τιμή και δεν εκπίπτει, όπως ενδεικτικά κάρτες τηλεφωνίας και κωδικοί πρόσβασης σε τηλεφωνικές υπηρεσίες, το κατώτατο όριο προμήθειας των σημείων λιανικής πώλησης ορίζεται σε 8%».

 

http://www.stokokkino.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top