ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Νέα πρωτοβουλία της Philip Morris International για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Η Philip Morris International Inc. (PMI) (NYSE / Euronext Παρίσι: PM) ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική νέα πρωτοβουλία, το πρόγραμμα «PMI IMPACT», με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και συναφών εγκλημάτων.

Στο επίκεντρο του PMI IMPACT βρίσκεται ένα καταξιωμένο συμβούλιο εξωτερικών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, του οποίου τα επτά μέλη είναι αδιαμφισβήτητου κύρους στους τομείς του δικαίου, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της επιβολής του νόμου. Οι εμπειρογνώμονες θα εποπτεύουν τις επιχορηγήσεις ώστε να προωθείται η καινοτομία σε τρεις βασικούς τομείς για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και συναφών εγκλημάτων – την έρευνα, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, και τη δράση.

Το PMI IMPACT θα δημοσιεύσει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης εντός του τρέχοντος έτους. Οι προτάσεις μπορούν να προέρχονται από ιδιωτικούς, δημόσιους ή μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Η PMI έχει δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τους τρεις πρώτους γύρους των επιχορηγήσεων.

«Η πρόοδος κατά του παράνομου εμπορίου απαιτεί ιδέες, πόρους, και δράσεις – και για αυτό με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το PMI IMPACT. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για το γεγονός ότι διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες έχουν συμφωνήσει να καθοδηγήσουν αυτή την προσπάθεια και προσβλέπουμε σε μεγάλη ανταπόκριση στην επικείμενη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων. Παράλληλα, η PMI συνεχίζει να ελέγχει τη δική της εφοδιαστική αλυσίδα και να υποστηρίζει διεθνή πρωτόκολλα κατά του παράνομου εμπορίου», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PMI.

Το παράνομο εμπόριο αποτελεί ένα εδραιωμένο φαινόμενο που εξαρτάται από εκτεταμένη εγκληματική δραστηριότητα την οποία και συντηρεί. Εκτιμάται ότι η συνολική εμπορική αξία των παρανόμως διακινούμενων αγαθών αγγίζει τα 650 δισεκατομμύρια δολάρια, με ενεργές παράνομες αγορές για αμέτρητα προϊόντα, από φάρμακα, τρόφιμα και καπνό έως όπλα και άγρια ζώα. Η πιο φρικτή μορφή παράνομου εμπορίου, η εμπορία ανθρώπων, είναι πέρα από κάθε οικονομικό υπολογισμό.

Σχολιάζοντας το PMI IMPACT, η Suzanne Hayden, μέλος του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων και πρώην Ανώτατη Εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δήλωσε: «Το παράνομο εμπόριο ανθεί σήμερα, εν μέρει, εξ αιτίας μιας άτυπης συμμαχίας μεταξύ εγκληματικών δικτύων που λειτουργούν με ατιμωρησία και επωφελούνται από τα ανοικτά σύνορα, τους διεφθαρμένους αξιωματούχους, τα ανόμοια νομικά συστήματα και τους ανεπαρκείς πόρους των διωκτικών Αρχών. Εμείς στο Συμβούλιο προσβλέπουμε να εξετάζουμε προτάσεις για καινοτόμες και δημιουργικές λύσεις από δημόσιες και ιδιωτικές συμμαχίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από το παγκόσμιο παράνομο εμπόριο».

Παρά την μεγάλη πρόοδο, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό παράνομο εμπόριο για πολλά είδη προϊόντων καπνού. Για τους εγκληματίες υπάρχει συχνά μεγαλύτερο κέρδος και μικρότερος κίνδυνος στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων από ό,τι, για παράδειγμα, στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον Luis Moreno Ocampo, μέλος του συμβουλίου του PMI IMPACT, ο οποίος ήταν ο πρώτος Γενικός Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «Ο καπνός ελέγχεται από κρατικούς κανονισμούς. Το να σταματήσει κανείς το λαθρεμπόριο είναι ο τρόπος για να επιβληθούν οι κανονισμοί».

Το PMI IMPACT είναι ένα από τα πολλά μεγάλα προγράμματα τα οποία υποστηρίζει η εταιρεία προκειμένου να προωθήσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και να ανταποκριθεί σε σύνθετα κοινωνικά προβλήματα. Επίσης, η εταιρεία έχει υπογράψει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 

http://www.liberal.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top