ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Tα τσιγάρα της «Αριστοτέλους» είναι από περιττώματα ποντικιών, τρίχες ζώων και κατσαρίδες

Στην πλατεία Αριστοτέλους γίνεται τον τελευταίο καιρό μεγάλη διακίνηση πακέτων με τσιγάρα. Η «κίνηση» των πωλητών έχει παρατηρηθεί από πολλούς, ιδιαίτερα από τους πολίτες, που δυστηχώς τα αγοράζουν, χωρίς να ξέρουν τι καπνίζουν…

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να δώσουν λιγότερα λεφτά και να πάρουν τσιγάρα άγνωστης προέλευσης, αρκεί να καπνίζουν και να μην «πονάει» η τσέπη τους. Πέριξ  της πλατείας Αριστοτέλους, πλέον λειτουργεί ένα κέντρο αγοράς που πωλούνται τσιγάρα σε πακέτα και κούτες των 10 τεμαχίων, σε σχεδόν μισή τιμή από τα νόμιμα και φορολογημένα τσιγάρα. 

Αυτά τα τσιγάρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Thessnews περιέχουν απορρίμματα, παραπροϊόντα , ενδεχομένως και βαρέα μέταλλα.

«Ξερό χόρτο αμφιβόλου προελεύσεως, τρίχες ζώων, αποξηραμένες κατσαρίδες και περιττώματα ποντικιών υπάρχουν μέσα στα «μαϊμού» τσιγάρα» δήλωσε στη ThessNews o πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Ανεξέλεγκτα χημικά ,διπλάσιες τιμές σε μονοξείδιο του άνθρακα και πίσσα , στα λαθραία τσιγάρα. Οι- έτσι κι αλλιώς -βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου πολλαπλασιάζονται, επισημαίνει στη ThessNews η Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΑΠΘ, Αθανασία Πατάκα. 

Που στέκονται οι “τσιγαρούδες”

Σύμφωνα με την  Thessnews, παλιότερα τσιγάρα στην Αριστοτέλους έβρισκες πλησίον του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου. Εκεί υπήρχαν ειδικές κρύπτες κάτω από πλακάκια όπου αποθηκεύονταν τα τσιγάρα τα οποία έδιναν συγκεκριμένα άτομα σε όποιον εκδήλωνε το ενδιαφέρον του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων μεταφέρθηκε λίγο πιο κάτω στο Καπάνι.

Εκεί,  μεταξύ κρεοπωλείων και ιχθυοπωλείων βρίσκονται οι λεγόμενες “τσιγαρούδες”. Νεαρά κορίτσια ή μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκες οι οποίες μέσα σε μαύρες σακούλες έχουν είτε μεμονωμένα πακέτα είτε ολόκληρες κούτες με τσιγάρα. Οι πιο έμπειρες προσεγγίζουν μόνες τους τον κόσμο ρωτώντας αν τους ενδιαφέρει να αγοράσουν φτηνά τσιγάρα . Οι άπειρες στέκονται στη διασταύρωση περιμένοντας τους πελάτες να τις προσεγγίσουν.

Απο 1,5 έως 2  ευρώ το πακέτο και 15 με 20 ευρώ η κούτα , αναλόγως την μάρκα κι αν είναι ελληνικής ή ξένης προέλευσης.  Αν η σακούλα έχει τη μάρκα που θέλεις, τότε παίρνεις τα τσιγάρα σου και φεύγεις, αν όχι τότε δίνεται σήμα σε έναν από τους “τσιλιαδόρους” να πάνε στις ειδικές κρύπτες – αποθήκες και να φέρουν αυτό που θέλει ο πελάτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε 5 χρόνια κατασχέθηκαν 3.153.819  πακέτα τσιγάρα, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης κατέσχεσαν την μεγαλύτερη παρτίδα της χρονιάς, με 29 συλλήψεις και κατάσχεση 800.000 πακέτων με τσιγάρα.

 

http://www.seleo.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top