ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Πάνω από 7.000 διαμεσολαβούντες θα φύγουν από το επάγγελμα

Σοκαριστικό αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Πάνω από 7.000 διαμεσολαβούντες που έχουν εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ ετησίως θα βγουν από το επάγγελμα , εάν συνεχιστεί η ίδια φορολογική  και ασφαλιστική πολιτική δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ο πρόεδρος του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.  Η φορολογική εξόντωση ακόμη μίας επαγγελματικής τάξης θα δημιουργήσει κύμα ανεργίας και , τελικά, νέες απώλειες φόρων λόγω της εξόδου από το επάγγελμα.

Τελικά , αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται προσκολλημένη σε τυφλά δόγματα και ιδεολογήματα.  Ο στόχος της είναι σαφής. Να βγάλει  με ΚΑΘΕ τρόπο και κόστος  πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να καταφέρει να βγει προς το 2017-2018 στις αγορές. Το  θέμα όμως είναι ότι κατακρεουργώντας μισθούς, συντάξεις, διογκώνοντας την ανεργία και ναρκοθετώντας κάθε επαγγελματική προοπτική  (σε όλους τους κλάδους) ‘πριονίζει το κλαδί’ στο οποίο κάθεται.  Οι επιπτώσεις από τις καθημερινές επαγγελματικές εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο είναι τεράστιες.  Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς είναι έτοιμοι να κλείσουν τα γραφεία τους  και να παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.  Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάνε ‘ικέτες’ σε ανταγωνιστές τους για να συνεταιριστούν κάτω από δυσμενείς όρους.

Όντως , διαμεσολαβούντες με εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ  πλέον δεν μπορούν να σταθούν στο επάγγελμα. Αυτοί που θα κτυπηθούν περισσότερο είναι  οι διαμεσολαβούντες στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η κοινωνική στήριξη από τον περίγυρο δεν υπάρχει. Eκεί θα πρέπει οι ασφαλιστικές εταιρείες να μεριμνήσουν για να μπορέσουν να μείνουν στο επάγγελμα.  Θα πρέπει οι διοικούντες των εταιρειών να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε ταμπέλα ασφαλιστικού πρακτορείου  που είναι ανηρτημένη  στο δρόμο , κάθε μικρο-επαγγελματίας αποτελεί  ‘ζωντανή διαφήμιση’ για τις ίδιες τις εταιρείες.

Κάθε πράκτορας ή μεσίτης αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης της αγοράς ακόμη και εάν δεν συνεργάζεται μαζί μας.   Προστατεύστε τον πράκτορα της διπλανής πόρτας. Μπορεί να μην φέρνει παραγωγή αλλά διατηρεί ζωντανή τη ‘φλόγα’ της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Πηγή: www.insuranceworld.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top