EDITORIAL

Με τη «Βούλα» του Νόμου κλειστό επάγγελμα το Λιανεμπόριο Καπνικών για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία επικύρωσε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δια νόμου μέσω της Βουλής το επάγγελμα του Λιανεμπορίου Καπνικών θεωρείται πλέον κλειστό λόγο δημόσιου συμφέροντος.

Αυτό που φώναζε εδώ και 4 χρόνια η διοίκηση του Συνδικάτου ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει η σκοπιμότητα της απελευθέρωσης του Λιανέμπορα – Καπνοπώλη ήρθε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κυβέρνηση να βάλει μια τάξη με αφορμή την ψήφιση του νόμου περί Ιχνηλασίας – Λαθρεμπορίου Καπνικών.

Στο εξής θα απαγορεύεται ρητά η πώληση Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων στις προθήκες των σουπερ μάρκετ που έχουν στα ταμεία εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού.

Επίσης ο Νόμος απαγορεύει ρητά σε διάφορες καφετερίες να πωλούνε Τσιγάρα και τα λοιπά (μόνο στην Ελλάδα υπήρχε το φαινόμενο να υπάρχει απαγόρευση   καπνίσματος σε καφετερίες αλλά να επιτρέπεται η πώληση Καπνικών).

Κατά ασφαλείς πληροφορίες μας η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει από το Σεπτέμβριο προς ψήφιση αλλά 4 νομοσχέδια που αφορούν το Λιανεμπόριο Καπνικών (Υπουργείο Οικονομικών POS , Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Υγείας) ώστε με αυτόν τον τρόπο να θωρακίσει νομοθετικά βάση Ευρωπαϊκών Οδηγιών το Λιανεμπόριο Καπνοπωλών . Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Συνδικάτου θα παρακολουθεί από κοντά κάθε εξέλιξη προς την σωστή κατεύθυνση που αφορά τον Κλάδο μας.

Απλά θυμίζουμε ότι οι Νόμοι της απελευθέρωσης των Καπνικών έγιναν επί Υπουργίας Οικονομικών από τον κ. Στουρνάρα νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και Ανάπτυξης από τον τέως Υπουργό κ. Χατζηδάκη.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητηθούν και οι πολιτικές ευθύνες κατά όλων αυτών των ατόμων που πρωτοστάτησαν να καταστρέψουν με νομοθετικές παρεμβάσεις των βραχίονα εισπράξεις των έμμεσων φόρων με αποτέλεσμα να ναρκοθετήσουν εσκεμμένα τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, και να καταστρέψουν χιλιάδες οικογενειάρχες (αυτοκτονίες, εγκεφαλικά κλπ)

Το Συνδικάτο επώνυμα τους έχει καταγγείλει από τότε για αυτές τις αποφάσεις τους.

Δείτε σχετικό link

“Η Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ασέλγησε Σε Τάφους, Σε Αναπήρους Πολέμου Και Στην Ελληνική Ιστορία”

http://www.synpeka.gr/editorial/item/24613-h-sygkyvernhsh-nd-pasok-aselghse-se-tafoys-se-anaphroys-polemoy-kai-sthn-ellhnikh-istoria.html

“Στο ΦΕΚ ο αναμενόμενος νόμος για τα καπνικά προϊόντα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπ’ αριθμόν Ν. 4410/2016 (ΦΕΚ Α 141) αναφορικά με τις “Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προς ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την απόφαση 2009/917/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 30ής Νοεμβρίου 2009 για τη χρήση της πληροφορικής για τελωνειακούς σκοπούς και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία των άρθρων 15,16 και 18 της οδηγίας 2014/40/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2014 για την προσέγγιση των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών – μελών σχετικά με την κατασκευή,την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων και την κατάργηση της οδηγίας 2001/37/ΕΚ και άλλες διατάξεις.”

Δείτε τον Ν. 4410.2016 (ΦΕΚ Α 141) εδώ. “

Πηγή: www.synpeka.gr www.spekamila.gr 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top