ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Με ποιον τρόπο το τσιγάρο κάνει…καλό στα δημόσια έσοδα

Με ποιον τρόπο το τσιγάρο βοήθησε στην εκτίναξη των δημοσίων εσόδων στο α’ τρίμηνο του 2016 και ειδικά κατά το β’ τρίμηνο.
«Πώς εξηγείται η εκτίναξη των εσόδων στο α’ τρίμηνο του 2016 και ειδικά κατά το β’ τρίμηνο;». Την ερώτηση αυτή απευθύναμε σε κορυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ενόψει των επικείμενων ανακοινώσεων, για τα τελικά αποτέλεσματα από το μέτωπο των εσόδων, που αναμένονται μέσα στα προσεχή 24ωρα.

Και η απάντηση που λάβαμε: «Βασικά νομίζω ότι έχει να κάνει με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων από την 1η Ιανουαρίου. Οι λιανέμποροι στόκαραν τις αποθήκες τους με τσιγάρα σε φθηνές, τιμές, για να πουλήσουν ακριβά από το νέο χρόνο. Απλά, πιστεύω ότι τώρα κι αυτοί έχουν πλαφονάρει». Κατά συνέπεια, τα έσοδα από αυτό το μέτωπο είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να σημειώσουν κάμψη.

Ωστόσο, η οικονομία μπορεί να αποφύγει αυτή την καμπή, λόγω της συγκυρίας. Το γεγονός ότι στο δεύτερο εξάμηνο σημειώνονται οι μεγάλες εισροές εξαιτίας του τουρισμού, μπορεί τελικά και να σώσει την “παρτίδα” για την χώρα – και την κυβέρνηση – για φέτος. Τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν στο οικονομικό της επιτελείο.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/

 

 

 

 

 

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top