ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Την άμβλυνση του αντικαπνιστικού νόμου διεκδικούν οι Κύπριοι καταστηματάρχες

Στο Pavillion Hall της Λευκωσίας θα γίνει η εκδήλωση διαμαρτυρίας των Κύπριων ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για τον απαγορευτικό νόμο του καπνίσματος που ισχύει σήμερα στην Κύπρο.

Κύριο επιχείρημα των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής είναι ότι η απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των κέντρων διασκέδασης επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τις απειλεί με αφανισμό ή διαδοχικά λουκέτα, ενώ παράλληλα δυσαρεστεί τους πελάτες και τους αποθαρρύνει από την διασκέδαση, μειώνοντας την πελατεία και δημιουργώντας άσχημη εντύπωση και εικόνα, ενώ αίτημα τους αποτελεί την οριοθέτηση ειδικού χώρου καπνιστών, στα καταστήματά τους, που δεν θα ξεπερνάει την μισή έκταση και θα προβλέπει για τις ανάγκες τους διαθέτοντας πιθανότατα και επαρκή εξαερισμό.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21/9 και αναμένεται να συγκεντρώσει τους περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Όπως επισημαίνει ο Παν Κύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, «Παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα έχει απαγορευτεί σε όλους τους δημόσιους χώρους από το 2002, με εξαίρεση τα κέντρα αναψυχής με τις γνωστές προϋποθέσεις, εν τούτοις η νομοθεσία αυτή έχει εφαρμοστεί μόνο στα Κέντρα Αναψυχής (Κ.Α.) και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς καν να παραβιάζεται. Αυτό και μόνο το γεγονός μας κάνει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτή η αδικία θα συνεχιστεί και αυτοί που θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβό τίμημα είναι τα Κ.Α., που ίσως κάποια από αυτά να οδηγηθούν και στην καταστροφή. Αρκετοί θα οδηγηθούν στα πλοκάμια της προστασίας από οπουδήποτε αυτή και αν προέρχεται και ο νοών νοείτω».

Ο Παν Κύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής συνεχίζει λέγοντας πως «Με αφορμή το επιχείρημα ότι στην Κύπρο έχουμε εννιά μήνες καλοκαίρι και άρα θα μπορεί ο κόσμος να καπνίζει στους εξωτερικούς χώρους ενός υποστατικού, αυτόματα θέτει σε δυσμενή θέση τα μουσικοχορευτικά, τα οποία ως εκ της άδειας που έχουν εξασφαλίσει με τεράστια έξοδα και επενδύσεις είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν μόνο εσωτερικά ώστε να μην προκαλούν οχληρία. Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται να εισέρχονται ανήλικα άτομα. Θα υποχρεούνται να υποδεικνύουν χώρο για καπνιστές και χώρο για μη καπνιστές δημιουργώντας έτσι και κουλτούρα στους θαμώνες τους, ώστε να φθάσουμε πιο ομαλά σε ένα μελλοντικό ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης»

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας με την καταβολή ενός επιπλέον φόρου 300 € ανά τετραγωνικό μέτρο έκτασης για τον σκοπό αυτό από τους ιδιοκτήτες, το κάπνισμα επιτρέπεται στα κέντρα διασκέδασης, τους σταθμούς τυχερών παιχνιδιών (ΠΡΟ-ΠΟ, Λόττο,…) και τα καζίνο από τον Μάρτιο του 2014.

 

http://e-kafeneio.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top