ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Το ΕΕΑ για πνευματικά δικαιώματα και επιβάρυνση επιχειρήσεων

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, λέει «Όχι» σε διατάξεις στα πνευματικά δικαιώματα σε βάρος των επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αθέτηση της κυβέρνησης να εισάγει στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, την κοινή συμφωνία της με τους κοινωνικούς εταίρους – πλην ΑΕΠΙ – και να προσδώσει στην τελευταία μονομερώς δεσπόζουσα θέση στον χώρο των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, παραβιάζοντας τη συμφωνία ,έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κατάθεση από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα με διατάξεις της τελευταίας στιγμής που ανατρέπουν τα συμφωνηθέντα στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, προκαλεί την αγανάκτηση και την αντίδραση της επιχειρηματικής κοινότητας.

Το νομοσχέδιο που επιχειρεί να εισάγει τη σχετική οδηγία της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα, τελικά θίγει ευθέως τους χρήστες και με μια απίστευτη νομοθετική πρωτοτυπία διπλής νομοθέτησης, την παραβιάζει νομιμοποιώντας για την ΑΕΠΙ μια προνομιακή και δεσπόζουσα θέση στην αγορά σε βάρος των χρηστών και των άλλων φορέων διαχείρισης. Πρακτικά το νομοσχέδιο διατηρεί, για χάρη της, ένα καθεστώς αυθαιρεσίας επιβολής τιμολογίων στους χρήστες, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε απίστευτες ταλαιπωρίες, υπέρογκες απαιτήσεις, δίκες και εξοντωτικά πρόστιμα.

Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε μια κατάσταση που θεσμοθετεί την αυθαιρεσία και το μονόπλευρο δικαίωμα επιβολής αμοιβών. Τόσο οι φορείς διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων όσο και οι φορείς των χρηστών, έχουν ίσα δικαιώματα και μόνο με συλλογικές, ισότιμες και διαφανείς διαδικασίες σύναψης συλλογικών συμβάσεων μεταξύ τους, μπορεί να εξυγιανθεί η αγορά.

Tο ΕΕΑ θα καλέσει σε συνάντηση τους φορείς που εκπροσωπούν τους χρήστες αλλά και τους δημιουργούς που διαφωνούν με την επιβολή μονοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά, με σκοπό να διαμορφώσουμε ένα μέτωπο επαναφοράς των αρχικώς συμφωνηθέντων ρυθμίσεων που εισάγουν την ισονομία και τη διαφάνεια».

 

http://www.eea.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top