ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Στην Coca Cola Hellenic το 15% της Σουρωτής

Στον έλεγχο της Coca Cola Hellenic περνά σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς το 15% της Σουρωτής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα πραγματοποιήθηκε ο Δημόσιος Αναγκαστικός Πλειστηριασμός του 15% της εταιρείας Σουρωτής που κατείχε η εταιρεία Μυστράς ΑΕ, με την οποία συνδέεται ο Θ. Λιακουνάκος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr κατατέθηκαν τρεις κλειστές προσφορές μεταξύ των οποίων και της ίδιας της εταιρείας Σουρωτή. Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς το τίμημα που προσέφερε η Coca Cola Hellenic ήταν υψηλότερα από το τίμημα που προσέφεραν οι άλλοι διεκδικητές. Με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες το τίμημα για το 15% της Σουρωτής που προσέφερε η Coca Cola Hellenic αγγίζει το 1,667 εκατ. ευρώ όταν το τίμημα που προσέφερε η Σουρωτή για να αποκτήσει το συγκεκριμένο ποσοστό πλησίασε στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Μέσω της κίνησης αυτής η Coca Cola Hellenic ενισχύει τη θέση της στην αγορά, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο της ως μέτοχος μιας εταιρείας το προϊόν της οποίας έχει πολύ σημαντική θέση στην αγορά. Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν η Coca Cola Hellenic να ενδιαφερθεί να ενισχύσει περαιτέρω τη μετοχική της θέση στη Σουρωτή, κάτι που μένει να φανεί.

Η Σουρωτή με μερίδιο 58% (πηγή: IRI) είναι leader στην αγορά του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη πέρυσι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν τα 11,599 εκατ. ευρώ από 12,374 εκατ. ευρώ το 2014, το μικτό αποτέλεσμα στα 4,35 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το 2014 ενώ οι καθαρές ζημιές της περιορίσθηκαν στα 628.488 ευρώ από ζημιές 951.344 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2014. Η εταιρεία δεν έχει δανεισμό, η καθαρή λογιστική της αξία με ημερομηνία 31/12/2015 ήταν 9,177 εκατ. ευρώ, το σύνολο του ενεργητικού της την εξεταζόμενη περίοδο ήταν στα 17.061.255,9 ευρώ και το σύνολο της καθαρής της θέσης ήταν 12,242 εκατ. ευρώ.

 

http://www.capital.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top