ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

«Κλείνουν το τηλέφωνο» στη Forthnet

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς των μετατρέψιμων ομολογιών της Forthnet έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της GO, προκαλώντας την έντονη ανησυχία στους κόλπους του Ομίλου. 

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός της Μάλτας αποφάσισε να μην ασκήσει τα δικαιώματά του και να μην συμμετέχει στην έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Forthnet. 

Η GO που κατέχει ποσοστό 22,63% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

Η απόφαση αυτή του ενός εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας, περιπλέκει αρκετά την κατάσταση, στην περίπτωση δε που, ισχύσουν οι αρχικές προθέσεις των δύο άλλων βασικών μετόχων της Wind που κατέχει το 33% και της Vodafone με 6,5% να μην ασκήσουν το δικαίωμα τους. 

Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν η προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Παπαδόπουλου να προσελκύσει τρίτο επενδυτή θα έχει αποτέλεσμα, κάτι πάντως εξαιρετικά δύσκολο και λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

H έκδοση του ομολογιακού τους δανείου, ύψους 99 εκατ. ευρώ θα δώσει την δυνατότητα στον Όμιλο να αναχρηματοδοτήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις, βελτιώνοντας σημαντικά τους χρηματοικονομικούς της δείκτες.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η εισηγμένη θα ανακοινώσει το τι έπραξαν οι μέτοχοί της καθώς και το τι θα ακολουθήσει (ανάλογα με τη συμμετοχή στο ΜΟΔ) μέχρι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Με βάση τα σενάρια που αναλύονται στο ενημερωτικό δελτίο: 

Στην περίπτωση που αντληθούν 70 εκατ. και άνω θα ισχύσει η συμφωνηθείσα με τις τράπεζες αναχρηματοδότηση των δανείων. Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα τα 70 εκατ. ευρώ του ΜΟΔ θα πάνε για την αποπληρωμή δανείων και τα υπόλοιπα – περίπτωση κάλυψης 100% – θα διατεθούν ως κεφάλαιο κίνησης.

Αν αντληθούν λιγότερα από 70 εκατ. τα σενάρια είναι δύο: Το ΜΟΔ θα ματαιωθεί και δεν θα δοθεί δυνατότητα νέας συμφωνίας αναχρηματοδότησης των δανείων και στο δεύτερο θα επιδιωχθεί νέα συμφωνία με τις τράπεζες για τον δανεισμό, λαμβανομένου υπόψη του ποσού των κεφαλαίων που θα έχουν αντληθεί. 

Είναι σαφές από τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της διοίκησης ότι η λειτουργία της Forthnet δεν μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς χρηματοδότηση. Όπως επισημαίνεται στο χειρότερο σενάριο δύναται ενδεικτικά «να απολεσθούν δικαιώματα αποκλειστικής μετάδοσης περιεχομένου, να ανακύψουν τεχνικές ή άλλες δυσλειτουργίες στις υποδομές, να συρρικνωθεί σημαντικά η πελατειακή βάση και να μειωθούν ουσιωδώς οι ταμειακές εισροές του».

Η διοίκηση της Forthnet εκτιμά ότι οι ανάγκες της εταιρείας σε κεφάλαια κίνησης ανέρχονται σε 352,8 εκατ. και προέρχονται από τον συνυπολογισμό, των εκτιμώμενων τρεχουσών ταμειακών αναγκών ύψους 27,8 εκατ. για τους επόμενους 12 μήνες και της αποπληρωμής των συμβατικών υποχρεώσεων ύψους 325 εκατ. που απορρέουν από τα Υφιστάμενα Ομολογιακά από τα οποία 202,5 εκατ. έληξαν στις 31.12.2015, 57,5 εκατ. έληξαν στις 30.6.2016, ενώ 10 εκατ. και 55 εκατ. λήγουν στις 31.12.2016 και στις 30.6.2017, αντίστοιχα.

 

http://www.insider.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top