ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σοβαρό πρόβλημα τα «κόκκινα» δάνεια- βίντεο

Το μεγάλο πρόβλημα της ρύθμισης των «κόκκινων δανείων έγινε θέμα στην πρωινή εκπομπή «πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ, στις 13 Οκτωβρίου. Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως τόνισε το 2008 τα «κόκκινα» δάνεια ήταν 5,4 δισεκ. και έφτασαν στα 45,5 δισεκ. το 2015! Είναι θετική η θέση του υπ. Οικονομικών να σωθούν όσες επιχειρήσεις χρωστάνε, είναι βιώσιμες και λειτουργούν, δηλαδή, μπορούν μέσα από τις διαδικασίες κουρέματος των δανείων να σωθούν. Θα το κάνει όμως η κυβέρνηση πράξη;

Ένας στους 6 από αυτούς που οφείλουν, είναι οι κακοπληρωτές. Η Πολιτεία πρέπει να ξεχωρίσει τους κακοπληρωτές που αξιοποιούν τη νομοθεσία και την αδράνεια των ελεγκτικών οργάνων και ενώ έχουν να πληρώσουν, δεν πληρώνουν. Επίσης όσον αφορά την πρώτη κατοικία πρέπει να πρυτανεύσει η κοινωνική πλευρά του θέματος και όχι η εισπρακτική, η οποία έχει και μεγάλο κοινωνικό κόστος και δεν αποφέρει έσοδα στις τράπεζες.

300 με 400 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν οφειλές και πρέπει να υπαχθούν στις ρυθμίσεις που ετοιμάζονται.

Τον Ιανουάριο με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές και τη νέα φορολογία, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροί επιχειρηματίες θα βάλουν λουκέτο γιατί δεν αντέχουν να πληρώσουν. Οι απώλειες για τα ταμεία θα είναι τεράστιες και τα ελλείμματα θα μεγαλώσουν και άλλο! Σήμερα οι λεγόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι θα προτιμούσαν να ήταν υπάλληλοι παρά να παρουσιάζοντα σαν «επιχειρηματίες».

 

http://www.eea.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top