ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

British American Tobacco: Συνεχίζονται οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Η απόφαση επιλογής της Ελλάδας από την British American Tobacco για την δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου αποτέλεσε στρατηγική απόφαση του Ομίλου με πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, τις μεταφορές και την Ελληνική οικονομία γενικότερα. Την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 συμπληρώνονται ακριβώς 7 μήνες από την έναρξη της επένδυσης και ήδη, το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco έχει  δημιουργήσει, παράλληλα με την σημαντική αύξηση των φορτηγών που φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, πάνω από 10 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο με τα μέχρι τώρα δεδομένα αυξάνει κατά 1 δισεκατομμύριο τσιγάρα την διακίνηση μέσω του λιμανιού του Πειραιά.  

Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για την British American Tobacco Hellas και στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος έχει εμπιστευτεί στην Ελλάδα και τις αγορές άλλων 3 αγορών (Ισραήλ, Μάλτα, Κύπρος). Έτσι, στην Ελλάδα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία για τέσσερις αγορές. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα για σημαντικές συνέργειες και αξιοποίηση των μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εταιρεία στην Ελλάδα και για άλλες αγορές. Παρά την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση των προϊόντων καπνού, την μείωση της νόμιμης αγοράς και τα υψηλά ποσοστά λαθρεμπορίου, στρατηγικά προϊόντα της εταιρείας, όπως το Prince, το Peter Stuyvesant και το Lucky Strikeπαρουσιάζουν σημαντική δυναμική. 

Παρά την κρίση, η εταιρεία προσφέρει σημαντικά ποσά σε μπόνους και παροχές στους εργαζόμενους τα τελευταία δύο χρόνια, στρατηγική που συνεχίζεται και το 2016. Για το 2016, πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για την επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού, με τη συνολική επένδυση σε παροχές και μπόνους προς τους εργαζόμενους να ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο τριετίας.   Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων και προαγωγών. Στην πολιτική ανθρώπινου δυναμικού, που έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα με 8 διακρίσεις από κορυφαίους φορείς όπως το “Best Workplaces” και το “TopEmployer”, πρέπει να προστεθεί και η έμφαση που δίνουμε στην εκπαίδευση με συνεχή προγράμματα για την ανάπτυξη των εργαζομένων, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της εταιρείας.  

Σε ό,τι αφορά την στρατηγική της εταιρείας όλο αυτό το διάστημα, με βάση την μακροχρόνια στρατηγική και δέσμευσή της για την ελληνική αγορά, εστιάζει στους παρακάτω τομείς: α)Εστίαση στην δυναμική των προϊόντων της εταιρείας, β)  Συνέχιση της στήριξης σε χιλιάδες λιανεμπόρους και διανομείς και γ)  Πρωτοβουλίες που δίνουν αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.  Η εταιρεία έχει σημαντικά πλάνα για την ελληνική αγορά, με σημαντικές επενδύσεις, προϊοντικές καινοτομίες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Συνολικά, στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο λιανεμπόριο και στη διανομή στην ελληνική αγορά. Οι λιανέμποροι αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο και η British American Tobacco Hellas τους στηρίζει σημαντικά και με ειδικά προγράμματα, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα για παράδειγμα στη διάρκεια της περσινής κρίσης.

Παράλληλα, εξελίσσεται ένα σημαντικό πλάνο επενδύσεων στη μικρή λιανική με καινοτομίες, επενδύσεις και ενέργειες ειδικά σχεδιασμένες για τους λιανεμπόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2016, η British American Tobacco Hellas έχει επενδύσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ στη μικρή λιανική. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να συμβάλλει στα κρατικά έσοδα ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου μέσω φόρων, το ύψος των οποίων έχει ξεπεράσει τα 3,2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, ο Όμιλος της BritishAmerican Tobacco στηρίζει περίπου 10.000 εργαζόμενους στην ελληνική παραγωγή καπνού αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ελληνικών καπνού παγκοσμίως.  Η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και των ομάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση δημιουργώντας ευκαιρίες και αξία σε πολίτες με σημαντικά προβλήματα. Τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί η δημιουργία Κοινωνικών Κατοικιών προσφέροντας σπίτι σε σημαντικό αριθμό οικογενειών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στέγασης και η δημιουργία ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την κοινωνική επανένταξή τους. Οι πρωτοβουλίες αυτές τυγχάνουν ευρύτατης αναγνώρισης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την τριπλή βράβευση της British American Tobacco Hellas στα “Ηellenic Responsible Business Awards”.

Η British American Tobacco Hellas διαθέτει σημαντική ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας σε ελκυστικές τιμές με στόχο να δίνει προσιτές επιλογές στους καταναλωτές. Το κάθε προϊόν μας έχει την δική του ιστορία και απαντάει σε διαφορετικές απαιτήσεις των καταναλωτών. Τα βασικά προϊόντα της εταιρείας στην ελληνική αγορά είναι τα: Prince, Peter Stuyvesant, Lucky Strike, PallMall, Dunhill, Rothmans, Kent, Cortina & Royals in Cigarettes και το Craven και LuckyStrike στα στριφτά τσιγάρα. Πρόσφατα, η British American Tobacco Hellas προχώρησε για ακόμη μία φορά σε μια καινοτομία προσφέροντας υψηλού επιπέδου προτάσεις στους ενήλικους καταναλωτές με το νέο Prince Double Filter. Το Prince Double Filter αποτελείται από ένα διπλό φίλτρο ενεργού άνθρακα και tube το οποίο προσδίδει μια πραγματικά απαλή γεύση. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα συγκρατεί τα πιο σκληρά στοιχεία του καπνού ενισχύοντας την ελαφριά αίσθηση που αφήνει στο λαιμό. H προσθήκη του tube αναμειγνύει τον καπνό με τον αέρα χαρίζοντας απαλή καπνιστική εμπειρία. Το νέο Prince Double Filter προσφέρεται σε 3 περιεκτικότητες των 8mg, 6mg και 4mg στην τιμή των 3,70€.

 

ΠΗΓΗ:www.bat.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top