ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΥΨΙΣΤΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.Ε. & ΤΟΥ ΕΒΕΠ, κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ»

Ως ένδειξη ύψιστης τιμής για την απαράμιλλη προσφορά του στο επιχειρηματικό «γίγνεσθαι» και τη διαχρονική στήριξή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. & της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Β. Κορκίδη, από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Λ. Βρυζίδη, η ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε τελετή που έλαβε χώρα, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου, κ. κ. Σεραφείμ, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκη, του π. Προέδρου της Βουλής, κ. Δ. Σιούφα, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θ. Δρίτσα και πολλών άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος ανέφερε: «το σύνθημα που χαρακτηρίζει τον κ. Β. Κορκίδη είναι το “επιχειρείν” μετ’ επιστημοσύνης, αλλά ταυτόχρονα και με ανθρωπιά. Στο πρόσωπό του βλέπουμε την αρετή, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πρωτεργάτης στις δράσεις φιλευσπλαχνίας. Εύχομαι, να είναι πάντα μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες και να αποβαίνει ένας φωτεινός φάρος ευγένειας και καλοσύνης για όλους μας».

«Πρόκειται για έναν σπουδαίο Πειραιώτη, έναν δραστήριο δημόσιο άνδρα, που αφήνει το στίγμα του στη δημόσια ζωή του τόπου μας» μνημόνευσε ο κ. Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «αγωνίζεται να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του, αποτελεί πρότυπο της υγιούς επιχειρηματικότητας, με στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, επηρεάζοντας ισχυρά και τους νέους ανθρώπους σε αυτή την κατεύθυνση».

Για την πολύχρονη σχέση τους και την άριστη συνεργασία τους στα πειραϊκά δρώμενα, έκανε λόγο ο κ. Θ. Δρίτσας, σημειώνοντας: «οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με σημαντικά προτάγματα του τιμώμενου, μεταξύ των οποίων είναι η κοινωνική ευαισθησία, οι ιδιαίτερες επιδόσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, η αφοσίωση στο έργο του, η προσφορά στον τόπο, ο σεβασμός στην αμοιβαιότητα, η διάθεση συνεκτικότητας και η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων σε κάθε πρόβλημα».

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., κ. Λ. Βρυζίδης, ενώ το πολυσχιδές έργο του τιμώμενου παρουσίασε ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ιδρύματος, κ. Α. Σπυριδάκος. Ο Πρόεδρος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. τόνισε, μεταξύ άλλων: «η διάκριση αποτελεί επιστέγασμα των κοινών μας ενεργειών και δράσεων, όπως η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. Το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. πήρε άριστα στην αξιολόγηση, γιατί υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση με τις πειραϊκές επιχειρήσεις, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουμε τα προγράμματά μας, καθιστώντας τα περισσότερο ανταγωνιστικά».

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε: «με τιμά ιδιαιτέρως, η απόφαση της Διοίκησης του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. να με αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα, αν και γνωρίζω ότι, υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι καθηγητές και επιχειρηματίες, που αξίζουν αυτό τον τίτλο, περισσότερο από εμένα. Ίσως, το σκεπτικό της Επιτροπής να ήταν ότι, θα εκτιμήσω δεόντως και θα τιμήσω αυτή τη διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και υπόσχομαι να μην σας απογοητεύσω. Λένε ότι, αυτά που δίνεις μπορείς να μη τα θυμάσαι, αλλά αυτά που παίρνεις, δεν πρέπει να τα ξεχνάς. Τα συναισθήματα που μου δώσατε όλοι απόψε, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Τα θερμά και πολύ κολακευτικά σας λόγια είναι για εμένα μία τεράστια ηθική ικανοποίηση, αλλά και μία μεγάλη υποχρέωση να σας δικαιώσω στο μέλλον».

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απονομής των διπλωμάτων των αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών: «ΜΒΑ – Master in Business Administration», που διοργανώνεται από το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Π. και του Π.Μ.Σ. «Επιστήμη των Αποφάσεων με Πληροφοριακά Συστήματα», τίμησαν με την παρουσία τους οι κ .κ. : Ι. Πλακιωτάκης, Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών Ν.Δ., Γ. Γεννιά, Βουλευτής Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Καράκωστα, Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Μεγαλοοικονόμου, Βουλευτής Β΄ Πειραιά Ένωσης Κεντρώων, Μ. Μπεντενιώτης, π. Βουλευτής Α΄Πειραιά & Νήσων, Α. Νεράντζης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά Ν.Δ., Χ. Λαμπρίδης, Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Τ. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά & Νήσων, Ε. Νταϊφά, Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού στο Δήμο Πειραιά, Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Ε & Ε.Β.Ε.Α., Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος Γ.Σ.Β.Ε.Ε., Καπετάν Π. Τσάκος, Ιδρυτής της “Tsakos Group”, Χ. Σακελλαρίδου, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Ν. Πλατανησιώτης, Πρόεδρος ΙΣΑ,  Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος ΕΣΠ, Γ. Μιχαηλίδης Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Π., Ν. Μαυρίκος Πρόεδρος Π.Σ.Ε.Π.Ε, Ι. Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος Ε.Ε.Α., Γ. Μπενέτος Πρόεδρος Ε.Ε.Π., Π. Αγνιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γ. Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ι. Μαργαρώνης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων., Ν. Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος Σ.Β.Α.Π., Β. Ξυπολυτάς τομεάρχης παραγωγικών τάξεων της Ν.Δ., Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι πειραϊκών φορέων και συνταξιούχων εμπόρων, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, καθώς επίσης στελέχη και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. & του Ε.Β.Ε.Π. αλλά και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι του ελληνικού επιχειρείν.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ

Eυχαριστήρια Ομιλία του Προέδρου ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδη, για την Τελετή Αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

(19 Οκτωβρίου 2016)

 «Σεβασμιότατε,

   Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,

   Πρώην Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα,

   Κυρίες και κύριοι Υπουργοί

   Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Πρόεδρε του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τεχνολογικού Τομέα, κ. Λάζαρε Βρυζίδη και αναπληρωτές Πρόεδροι,

Πρόεδρε του Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Ιωάννη Μαρούλα και μέλη του Συμβουλίου,

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες στην ΕΣΕΕ και το ΕΒΕΠ,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε, να βρίσκεστε σήμερα εδώ. Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μία πολύ ξεχωριστή ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου.

Στη ζωή μου είχα πολλούς καλούς δασκάλους και καθηγητές, αλλά οι δύο καλύτεροι που είχα ποτέ είναι οι γονείς μου, ο πατέρας και η μητέρα μου. Αυτοί μου προσέφεραν τη λεγόμενη «δια βίου μάθηση», αυτοί με δίδαξαν να γίνω καλός χριστιανός, αυτοί με έγραψαν στα σχολεία να μάθω γράμματα, αυτοί μου έμαθαν να είμαι εργατικός και δημιουργικός, αυτοί με στήριξαν να περάσω τις πρώτες εισαγωγικές εξετάσεις της ζωής. Χαίρομαι που σήμερα είναι εδώ μαζί μας και τους ευχαριστώ πολύ για την παιδεία, τις ηθικές αξίες και την αγάπη που μου έδωσαν. 

Η σημερινή ημέρα μάς γυρίζει οικογενειακώς στο 1982, σε ένα άλλο πανεπιστημιακό κάμπους στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας στην απονομή του πρώτου μου πτυχίου, που ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τα χρόνια που ακολούθησαν. Είναι, όμως, βέβαιο ότι, όσο ζω, θα θυμάμαι τη σημερινή ημέρα, εξίσου, έντονα, με εκείνη, πριν από 34 χρόνια. Γνωρίζω ότι, δεν μπορώ να κάνω καριέρα ακαδημαϊκού, γιατί πριν από πολλά χρόνια, επέλεξα να γίνω έμπορος, αυτή είναι η δουλειά μου και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Άλλοτε με χαρές και άλλοτε με στεναχώριες, μου επέτρεψε να ζω με την οικογένειά μου αξιοπρεπώς. Στα πρώτα επιχειρηματικά μου βήματα, ακολούθησα τις σοφές συμβουλές του μέντορα-πατέρα μου. «Παιδί μου, έλεγε, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να κάνεις την αυτοκριτική σου, αυτή είναι η πραγματική εξομολόγηση. Να μην αδικήσεις ποτέ κανένα και να μην επιτρέψεις, όμως, να σε αδικήσουν. Έτσι, θα έχεις τη συνείδησή σου καθαρή και θα προστατεύεις την οικογένειά σου. Η δουλειά μας έχει να κάνει με άψυχα πράγματα, να δίνεις πάντα τη σωστή τιμή για το σωστό είδος και να αφήνεις τον πελάτη να αποφασίζει μόνος του. Οι πελάτες πάντα κάνουν κύκλο και, τελικά, επιλέγουν τον σωστό επαγγελματία».

Αυτές τις συμβουλές, ακολουθώ μέχρι σήμερα με οτιδήποτε ασχολούμαι και αυτές έχω μεταφέρει αυτούσιες στα παιδιά μου.

Κι επειδή, διακρίνω πολλούς νέους και νέες στο ακροατήριο, που σήμερα λαμβάνουν το μεταπτυχιακό δίπλωμά τους, επιτρέψτε μου, αφού πρώτα σας συγχαρώ, που φτάσατε ως εδώ, να σας δώσω, από καρδιάς, τρεις συμβουλές, όπως:

–              Να στοχεύετε πάντα στην ποιότητα και την καινοτομία.

–              Να παραμένετε αισιόδοξοι, παρά τις αντιξοότητες του υφιστάμενου εργασιακού τοπίου και

–              Να κυνηγάτε τα όνειρά σας, βελτιώνοντας συνεχώς τα προσόντα και τις επιδόσεις σας, πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό σας και έπειτα για τους γύρω σας.

Θα ήθελα, να σας διαβεβαιώσω ότι, εμείς, οι παραγωγικοί φορείς του τόπου, στηρίζουμε την προσπάθειά σας, με συνεχείς σχετικές παρεμβάσεις μας στην Κυβέρνηση.  Άλλωστε, το ζητούμενο σήμερα είναι πώς, θα μπορέσει η Ελλάδα να κρατήσει τους νέους άνεργους με υψηλά προσόντα, αλλά και να φέρει πίσω τα καλύτερα μυαλά της, ώστε να σταματήσει το εκτεταμένο φαινόμενο της μετανάστευσης 190.000 επαγγελματιών στο εξωτερικό, εκ των οποίων, δυστυχώς, τα 3/4 είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Από το “brain drain” δηλαδή,  να προσπαθήσουμε να περάσουμε στο “brain gain”.

Αξιότιμοι κύριοι καθηγητές,

Με τιμά ιδιαιτέρως, η απόφαση της Διοίκησης του Α.Ε.Ι. Πειραιά να με αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, αν και γνωρίζω ότι, υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι καθηγητές και επιχειρηματίες, που αξίζουν αυτό τον τίτλο, περισσότερο από εμένα. Ίσως, το σκεπτικό της Επιτροπής να ήταν ότι, θα εκτιμήσω δεόντως και θα τιμήσω αυτή τη διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και υπόσχομαι να μην σας απογοητεύσω. Λένε ότι, αυτά που δίνεις μπορείς να μη τα θυμάσαι, αλλά αυτά που παίρνεις, δεν πρέπει να τα ξεχνάς.

Τα συναισθήματα που μου δώσατε όλοι απόψε, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Σήμερα, άκουσα και θυμήθηκα τόσα πολλά, που νοιώθω ότι, είδα τα 56 χρόνια της ζωής μου να περνούν από  μπροστά μου σαν ταινία.

Τα θερμά σας και πολύ κολακευτικά λόγια ήταν για εμένα μία τεράστια ηθική ικανοποίηση, αλλά και μία μεγάλη υποχρέωση να σας δικαιώσω στο μέλλον.

Ιδιαίτερα όλους εσάς, που εδώ και πολλά χρόνια σας νοιώθω φίλους μου, Σεβασμιότατε Σεραφείμ,   Πρόεδρε του ΑΕΙ Πειραιά, Λάζαρε Βρυζίδη, αγαπητέ Υπουργέ Θοδωρή Δρίτσα, φίλε Πρόεδρε της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, οφείλω να σας εκφράσω ολόψυχα, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. 

Κυρίες και κύριοι, Σας ευχαριστώ όλους, να είστε πάντα καλά».

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top