EDITORIAL

Δημήτρης Καμμένος Υπεράσπιση Αιτημάτων Μικρής Λιανικής στην Βουλή

Ως Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ποιοι είναι οι φίλοι μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ποιοι στέκονται απέναντί μας.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 έως σήμερα έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές το Ελληνικό Κοινοβούλιο μόνος μου ή μαζί με τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο μας και τον Γενικό Γραμματέα.

Οι συζητήσεις με όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν γίνει, μηδενός εξαιρουμένου έως τώρα, μου έδωσαν την δυνατότητα να βγάλω και τα δικά μου συμπεράσματα για το κλίμα που επικρατεί για τον Κλάδο μας εντός Κοινοβουλίου.

Σε όλα τα Κοινοβουλευτικά  κόμματα έχουμε υποστηρικτές. Δυστυχώς όμως, είναι λίγοι… 

Αυτοί που υποστηρίζουν τον Κλάδο μας από όλα τα κόμματα, είναι περίπου 70 βουλευτές.

Οι 230 είναι άσχετοι με τα προβλήματα του Κλάδου μας ή εκπροσωπούν άλλα μεγαλοσυμφέροντα.

Ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κος Καμμένος Δημήτρης είναι ένας Βουλευτής που ξεχωρίζει για δύο κυρίως λόγους. Γνωρίζει άριστα τα προβλήματα του Κλάδου μας και έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για νομοθετική επίλυση αυτών.

Ως άτομο όλα αυτά τα χρόνια, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς πολιτικούς. Στην παλάμη ενός χεριού μετριούνται αυτοί που πήραν πρωτοβουλίες να θίξουν επίσημα εντός Κοινοβουλίου τα προβλήματά μας.

Τα λόμπι εντός Βουλής αλλά και εκτός είναι τόσο ισχυρά που όσες φορές και αν προσπαθήσαμε να επιλύσουμε θέματα, πάντα βρίσκονταν εκείνοι οι Βουλευτές ή Υπουργοί που έβαζαν φραγμό στα δίκαια αιτήματά μας.

Αναμένουμε έναν ανασχηματισμό από την Κυβέρνηση.

Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού, αλλά καλά θα ήταν κάποια στιγμή, όλοι οι Κυβερνώντες αλλά και η Αντιπολίτευση να ανοίξουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους σε όλα αυτά που τους προστάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας τελειώσει πλέον το παραμύθι με τα νομοθετικά τερτίπια και παραλείψεις των Κυβερνώντων, διότι αυτά μας πεισμώνουν και ως θεσμικό όργανο δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα !!!

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι…

Εάν δεν γίνει μείωση φορολογίας των Καπνοβιομηχανικών προϊόντων και ταυτόχρονη θεσμοθέτηση ποσοστών επί της αποφορογημένης τιμής για το Λιανεμπόριο Καπνικών, το Συνδικάτο είναι ήδη έτοιμο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στα Αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα.

Τα περιθώρια για όλους έχουν στενέψει και αν εφαρμοστούν οι πρόσφατες λάθος επιλογές της Κυβέρνησης (αύξηση φορολογίας καπνικών από 1/1/2017) είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι ο Κλάδος της Μικρής Λιανικής θα αφανιστεί !!!

Στην ζωή μου πρώτη φορά είδα να κατεβαίνει τροπολογία από την Συγκυβέρνηση, όλα τα κόμματα να είναι υπέρ, μηδενός εξαιρουμένου και ξαφνικά με τηλεφωνική παρέμβαση να σταματάνε όλα, διότι Υπεύθυνος Καπνικών είναι ο Υπουργός κ. Σταθάκης.

Αυτό είναι και το ανέκδοτο του 2016.

Είναι ντροπή για την Κυβέρνηση να φέρεται έτσι εναντίον του Κλάδου μας και να  «αδειάζει» πολιτικά τους ΑΝ.ΕΛ. που μαζί κυβερνάνε την χώρα μας.

Το μήνυμα του Συνδικάτου που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση είναι και μοναδικό:

«Δεν τα παρατάμε μέχρι να δικαιωθούμε. Είμαστε δίπλα στους φίλους μας και απέναντι σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την εξαφάνισή μας».

Και όπως είπε ο Βουλευτής του Ποταμιού κ. Αμοιράς, το θέμα με την Μικρή Λιανική είναι Εθνικό και όχι Κομματικό.

Κύριοι της Κυβέρνησης, κλείνοντας, σας λέω μόνον τούτο: Όποιος Πολιτικός δεν λαμβάνει υπόψη του, τα Περίπτερα, Ψιλικά και Μίνι Μάρκετ, που είναι κέντρα πληροφόρησης σε καθημερινή βάση των καταναλωτών, είναι καταδικασμένος αυτός να εξαφανιστεί από την Πολιτική Σκηνή.

Δείτε το σχετικό βίντεο που αφορά την σχετική τροπολογία που «ετεροχρόνισε» η Κυβέρνηση.

Γεώργιος Δούκας

Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

www.spekamila.gr

www.synpeka.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top