ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Από το 2017, νέα φουρνιά κλεισιμάτων-βίντεο

Στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ στις, 25 Οκτωβρίου, προσκλήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Θέμα της εκπομπής ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών καθώς και η γενικότερη κατάσταση των επιχειρήσεων. Στην εκπομπή κατέθεσε τις απόψεις του και κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου, φοροτεχνικός.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε αρχικά ότι πολλές επιχειρήσεις είναι «ζόμπι», δηλαδή στην πράξη έχουν κλείσει αλλά δεν μπορούν τυπικά να κλείσουν βιβλία γιατί πρέπει να καταβάλουν φόρους που δεν έχουν! Από το νέο χρόνο, θα έχουμε μια νέα φουρνιά κλεισιμάτων επιχειρήσεων, λόγω της τεράστιας επιβάρυνσης των νέων εισφορών και της φορολογίας.

Στο μεταξύ, όπως τόνισε, τα χρέη μεγαλώνουν, το εσωτερικό χρέος έχει φτάσει τα 210 δισεκ. (πάνω από 120% του ΑΕΠ!) και πολλοί επιχειρηματίες αναγκάζονται πλέον να κάνουν φοροδιαφυγή για να επιζήσουν! Υπάρχουν επαγγέλματα που το 50% κάνει φοροδιαφυγή.

Στην εσωτερική αγορά διογκώνεται το μερίδιο των μεγάλων επιχειρήσεων λόγω οικονομικής ασφυξίας και αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.

 

http://www.eea.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top