ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Αυτά είναι τα επιδόματα που κινδυνεύουν με περικοπές ή κατάργηση

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να μειωθούν ή να καταργηθούν επιδόματα, μετά το βέτο των δανειστών στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Όπου υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το τέλος της σύσκεψης για την εξεύρεση κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2017 για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα είναι τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι όλα τα επιδόματα βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να βρεθεί ποια θα καταργηθούν για να εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χουλιαράκης, ερωτηθείς σχετικά, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται ζήτημα περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, και το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2017.

Η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έρχεται μετά τη διαπίστωση των δανειστών για υποχρηματοδότηση του ΚΕΑ στον προϋπολογισμό του 2017 και την ύπαρξη – κατά την εκτίμησή τους την οποία δεν συμμερίζεται η κυβέρνηση – κενού της τάξεως του 0,2% ΑΕΠ ή 400 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι «το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την α’ αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», καθώς εκκρεμούν οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι θα εκδοθούν στην ώρα τους.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης και Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεανώ Φωτίου, διαμόρφωναν τον κατάλογο των επιδομάτων που θα περικοπούν.

Σε πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας καταγράφονταν 15 προνοιακά επιδόματα που είναι πιθανόν να καταργηθούν:

– Το επίδομα θέρμανσης

– Παροχές διακοπών σε ανέργους

– Καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ

– Προγράμματα ΟΑΕΔ οικονομικής ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων (OAED Funding for Union Organizations)

– Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ

– Οι δωρεάν κάρτες μεταφοράς οικογενειών μέσω των ΚΤΕΛ

– Προγράμματα διακοπών των οικογενειών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

– Προγράμματα διακοπών ανέργων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

– Παροχές διακοπών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

– Χρηματικές παροχές διακοπών συνταξιούχων Δημοσίου

– Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού έξι ημερών με κουπόνια

– Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της τρίτης ηλικίας

– Προγράμματα διακοπών για άτομα με ειδικές ανάγκες

– Oικογενειακά επιδόματα και επιδόματα γάμου

– Διευκολύνσεις για την είσοδο στην αγορά εργασίας

http://www.sofokleousin.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top