EDITORIAL

Τι συμβαίνει με τις Aρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και κυνηγούν τα Ψιλικά και Μίνι Μάρκετ?

Τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί στην Αττική διάφοροι έλεγχοι από τις Αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές σε καταστήματα ψιλικών, σχετικά με την προβολή και τοποθέτηση και διαφήμιση των προϊόντων καπνού στους εσωτερικούς χώρους των ψιλικών καταστημάτων.

Οι Αρμόδιες Αρχές ισχυρίζονται ότι απαγορεύεται να φαίνονται τα προϊόντα και προχωρούν σε συστάσεις προκειμένου να κρύψουν τα προϊόντα και τις διαφημίσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκαν ανάλογα φαινόμενα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου  Υγείας της Θεσσαλονίκης απεύθυναν σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα της πώλησης / τοποθέτησης των καπνικών προϊόντων σε Σημεία Λιανικής πέραν των παραδοσιακών Σημείων π.χ. καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Αναμένεται απάντηση η οποία όμως ενδέχεται να δώσει μία διαφορετική ερμηνεία.

Δεδομένης της αντίφασης που υπάρχει στο νόμο, οι Αρμόδιες Υπηρεσίες ερμηνεύουν τον Νόμο όπως νομίζουν και επιβάλλουν πρόστιμα.

Στόχος των Αρμοδίων Αρχών είναι τα Ψιλικά και Μίνι Μάρκετ.

Είναι νωπή ακόμη η ιστορία που προσπάθησαν κάποιοι μέσω της Βουλής να εξαιρέσουν τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα από τα Ψιλικά και Μίνι Μάρκετ.

Διαβάστε σχετικό link :

http://www.synpeka.gr/index.php/editorial/item/42931-g-doykas-to-syndikato-diekdikei-ta-dikaiwmata-toy-kladoy-kontra-sta-sxedia-ths-kyvernhshs.html

Δυστυχώς, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι πάντα θα υπάρχει ένας «Εφιάλτης» να καρφώνει ανθρώπους και Κλάδους πισώπλατα για προσωπικά συμφέροντα.

 Έναν τέτοιο έχουμε και εμείς στον δικό μας Κλάδο.

Επειδή, ως Πρόεδρος του Συνδικάτου, έχω συνηθίσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, καταγγέλλω Δημόσια, Επίσημα και Επώνυμα τον Μανώλη Νικητάκη Πρόεδρο Σωματείου Πειραιά «Αγία Τριάδα», ο οποίος, είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει επίσημες καταγγελίες εναντίον των Ψιλικών και Μίνι Μάρκετ σε διάφορους συναδέλφους με αποτέλεσμα λόγω της αντίφασης του Νόμου, οι διάφοροι συνάδελφοί μας να βαρύνονται με μεγάλα πρόστιμα.

Είναι ο ίδιος ο «λαγός», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε λόγω της κομματικής του ταυτότητας ως ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγάλα κυκλώματα έβαλαν να υπογράψουν οι 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την απαγόρευση πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων στα Ψιλικά και Μίνι Μάρκετ – και ενώ ο Ευρωπαϊκός Νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατόπιν Ευρωπαϊκής Οδηγίας  απαγορεύει ρητά τη πώληση τσιγάρων από τα Σούπερ Μάρκετ- υπόγεια προσπάθησαν να επαναφέρουν  «από την πίσω πόρτα» τις Μεγάλες Αλυσίδες ώστε να συνεχίσουν να πουλούν καπνικά.

Καιρός είναι λοιπόν, όλοι να συμμορφωθούν και να εφαρμοστούν οι Νόμοι για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα όπως εφαρμόζονται σε όλον τον κόσμο.

Όλοι οι Συνάδελφοί μας είναι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που νυχθημερόν πασχίζουν για να βγάλουν ένα μεροκάματο και να ζήσουν την οικογένειά τους, δεν επιτρέπεται από την Ελληνική Πολιτεία και τις Αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές να μας συμπεριφέρονται ως «αυστραλοπίθηκους».

 

Δούκας Γεώργιος

Πρόεδρος Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top