ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Διευκρινίσεις ξανά από το ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις

Διευκρινίσεις ξανά από το ΥΠΟΙΚ για τις αποδείξεις

Συντάκτης: efsyn.gr

Το νέο καθεστώς αποδείξεων για τους φορολογούμενους θα ισχύσει από το 2017 διευκρινίζουν για ακόμη μια φορά κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει υποχρέωση διακράτησης αποδείξεων για το 2016. Από το ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι στόχος είναι να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου το καθεστώς αποδείξεων για το 2017 θα αποφασιστεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, ενώ το νομοσχέδιο αυτό θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματος με βάση τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει αλλαγές.

 

http://taxpress.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top