ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Ανδρέας Καλατζόπουλος: Ο Πελοποννήσιος που αλλάζει τα δεδομένα στο κάπνισμα

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, κάποιον Πελοποννήσιο θα βρεις από κάτω. Εν προκειμένω, σε μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες του κόσμου, στη Phlip Morris, και πίσω από μια νέα πατέντα, εκείνη του τσιγάρου χωρίς καύση, βρίσκεται ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος από τον Πύργο Ηλείας.

O Ανδρέας Καλαντζόπουλος είναι 55 ετών, κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας, έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και ΜΒΑ από το INSEAD της Γαλλίας. Ο ίδιος καπνίζει, και τελευταία χρησιμοποιεί ένα από τα καινούργια τσιγάρα μειωμένου κινδύνου της Philip Morris, το οποίο είναι προς το παρόν στο στάδιο του πρωτότυπου και δεν κυκλοφορεί ακόμη στην αγορά.

H Philip Morris λανσάρει ένα υποκατάστατο του τσιγάρου που απλώς θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού. Ανάλογες συσκευές ετοιμάζουν κι άλλες καπνοβιομηχανίες, πολλοί όμως εμφανίζονται δύσπιστοι.

Το νέο τσιγάρο Iqos της Philip Morris International μόλις έφτασε στην αγορά της Βρετανίας, αναφέρει το BBC. Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά.

Ο καπνός που παράγεται είναι πολύ λιγότερος από ό,τι στο συμβατικό τσιγάρο, και σύμφωνα με καπνιστές που το δοκίμασαν δεν αφήνει οσμές στα ρούχα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο χρήστης παίρνει την ίδια δόση νικοτίνης που προσφέρει το συμβατικό κάπνισμα, αλλά με 90% λιγότερες τοξίνες.

Η συσκευή Iqos πωλείται στη Βρετανία για 45 λίρες (53 ευρώ), ενώ ένα πακέτο των 20 ράβδων κοστίζει 8 λίρες (κάτι παραπάνω από 9 ευρώ).

Η Philip Morris φαίνεται ότι ποντάρει πολλά στη νέα τεχνολογία, δεδομένου ότι ξόδεψε 3 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του νέου υποκατάστατου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Today» του BBC, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποστήριξε ότι το Iqos είναι πιο ελκυστικό για τους καπνιστές από ό,τι το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όπως είπε, μόνο το 20% όσων έχουν δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο σταμάτησαν να καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα, ενώ το ανάλογο ποσοστό που καταγράφηκε σε δοκιμές του Iqos στην Ιαπωνία έφτανε το 70%.

 

http://www.arcadiaportal.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top