ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Μείωση των φόρων ζητούν οι Περιπτερούχοι, με επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα

 Περιπτερούχοι: Οι μεγάλοι φόροι μειώνουν τα έσοδα και αυξάνουν το λαθρεμπόριο! 

Μειώστε τους φόρους γιατί καταστρέφετε την αγορά, λένε οι Περιπτεράδες!

Κατεπείγον υπόμνημα για την επανεξέταση των συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού σε συνάρτηση με την αποκατάσταση της αγοράς καπνού στα ευρωπαϊκά πρότυπα, απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής.  Στο υπόμνημα αφού παραθέτονται στοιχεία για την κίνηση της αγοράς και παραδείγματα με τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση των φόρων, παρουσιάζονται ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες προτάσεις για την επιβίωση του Κλάδου της Μικρής Λιανικής.

Το αίτημα της αγοράς, είναι να αλλάξει το ταχύτερο δυνατών το μοντέλο των έμμεσων φόρων, που έχουν μετατρέψει τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής σε… φοροεισπράκτορες και να συγκρατηθεί η αύξηση των τιμών, που έχει προκαλέσεις σημαντική μείωση του τζίρου, των μικρών επιχειρήσεων.  Όπως αναφέρουν από το Συνδικάτο, οι προβλέψεις είσπραξης εμμέσων φόρων του 2015 για το έτος 2016 σημειώνουν πτώση περίπου 20%.

Όπως αναφέρουν από το Συνδικάτο, «Αξιότιμοι κ.κα Βουλευτές, σας αποστέλλουμε συνημμένα κατεπείγον Υπόμνημα με θέμα «Επανεξέταση των συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού σε συνάρτηση με την αποκατάσταση της αγοράς καπνού στα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Επίσης, θα βρείτε δύο αρχεία pdf  Παράρτημα Ι που αφορά τα τσιγάρα και Παράρτημα ΙΙ που αφορά τον στριφτό καπνό, με ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες προτάσεις για την επιβίωση του Κλάδου της Μικρής Λιανικής.

 Παρακαλούμε όπως εξετάσετε ενδελεχώς την περίπτωση διορθωτικής κίνησης διότι σε καμία περίπτωση δεν βγαίνει μαθηματικά η είσπραξη των εμμέσων φόρων που έχετε προϋπολογίσει αλλά, απεναντίας, θα έρθει και η οριστική καταστροφή για τον Κλάδο μας. 

Σημειωτέον, οι προβλέψεις είσπραξης εμμέσων φόρων του 2015 για το έτος 2016 σημειώνουν πτώση περίπου 20% και τα στοιχεία που διαρρέουν προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι παραπλανητικά και αναληθή διότι εκεί συμπεριλαμβάνονται και τα πρόστιμα
που αφορούν το λαθρεμπόριο καπνικών. Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση».

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top