EDITORIAL

Παράρτημα στις Βρυξέλλες ανοίγει η Βρετανική Forest Meta-Brexit

Η Βρετανική φίλο-καπνική ένωση Forest, εισερχόμενη στην εποχή μετάβασης της εξόδου της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβη στην απόφαση να ιδρύσει Ευρωπαϊκό παράρτημα στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια να προασπίσει τα δικαιώματα των καπνιζόντων πολιτών στην Ευρώπη πλην της Αγγλίας και να εκπροσωπήσει τα αιτήματα που έχουν από κράτη και δημόσιους και μη οργανισμούς. Η ιστοσελίδα www.forestonline.eu είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό όλου του κόσμου άνω των 18 ετών για πρόσβαση, ανάγνωση, και την εγγραφή ενδιαφέροντος.

Η ίδια η Forest ιδρύθηκε το 1979 με την συμμετοχή βετεράνων και αεροπόρων της Βρετανικής στρατιωτικής αεροπορίας για να εκπροσωπήσει τα άτομα που καπνίζουν και να προασπίσει τα δικαιώματά τους σε πανεθνική κλίμακα της χώρας, και σήμερα έχοντας ως πρόεδρο τον Σάιμον Κλαρκ, εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ένωση του είδους η οποία απαρτίζεται από μέλη που διακατέχονται από φιλελεύθερες ιδεολογίες με έντονο ορθολογικό χαρακτήρα. Το Ιρλανδικό της παράρτημα Forest Eireann, ανέπτυξε πρωτοποριακή και έντονη δράση κατά την περίοδο της εισαγωγής της απαγόρευσης του καπνού σε εσωτερικούς χώρους που πραγματοποιήθηκε πρώτα σε εκείνη την χώρα και κατέστη την ανάγκη για την διάδοση της ένωσης υπαρκτή. Το δε όνομα είναι από τα αρχικά Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco.

Ο πρόεδρος της Forest EU Guillaume Périgois είναι και αναπληρωτής διευθύνων της ένωσης Ευρωπαίων πολιτών «Νέα Κατεύθυνση – Ίδρυμα για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση» και δήλωσε σχετικά με τον διαδικτυακό τόπο που διευθύνει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την ισχύ και την εξουσία να προδιαθέτει το κάπνισμα και άλλα ζητήματα τρόπου ζωής. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα εστιάσει στην παιδεία και όχι στον εξαναγκασμό. Υπάρχει η ανάγκη για μια φιλελεύθερη και πραγματιστική προσέγγιση προς τον καπνό που να θέτει την συναίσθηση πάνω από το δόγμα και να λαμβάνει υπόψη την άποψη των συμπολιτών μας της καθημερινότητας. Οι πολιτικοί και ρυθμιστικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την απόλαυση που δημιουργεί σε πολλούς το κάπνισμα. Αυτό ως απαίτηση έχει σε δικλείδες αποφάσεων να εναρμονιστούν όχι μόνο με το κύκλωμα ελέγχου και περιορισμού του καπνού αλλά και τους πολίτες που απολαμβάνουν το κάπνισμα οι οποίοι δεν θέλουν να το σταματήσουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βρετανικής Forest δήλωσε ότι «Οι καπνιστές πληρώνουν υπέρογκους φόρους όσο το 80% ή το 90% σε ορισμένες χώρες. Και μόνο αυτό αρκεί για να δώσει το δικαίωμα της πολιτικής εκπροσώπησης. Αντί αυτού αντιμετωπίζονται πολύ συχνά ως νήπια που αδυνατούν να λάβουν μια απόφαση. Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε κατενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα νέο Ευρωπαϊκό κεφάλαιο στην ιστορία μας. Θα φέρνουμε στις Βρυξέλλες εκδηλώσεις εμπορικών σημάτων καθώς και φιλικά προς το κάπνισμα σεμινάρια και δεξιώσεις. Στόχος μας να μπει ο καταναλωτής στον πυρήνα της διαβούλευσης».

Το περιεχόμενο της νέας ιστοσελίδας Forest EU εστιάζεται σε τρία κυρίως θέματα όσον αφορά την κινητοποίηση: Την Ντιρεκτίβα της Ε.Ε. περί καπνικών, το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και τις όποιες διατάξεις που προβλέπουν ουδέτερα πακέτα.

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από της πλευράς του χρήστη, η οποία μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, του αποστέλλονται περιοδικά νέα, προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, ετήσιες αναφορές και παρεμφερή θέματα ενδιαφέροντος. Η εγγραφή από ενήλικα γίνεται απλά με μόνο όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χώρα προέλευσης και ταχυδρομικό κώδικα, και απαιτείται η ενεργοποίηση μέσω απεσταλμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η συμπλήρωση ελέγχου μη-αυτοματοποίησης κατά την μετάβαση.

(ΦΩΤΟ Guillaume Périgois)

 

ΠΗΓΗ:Κώστας Κητής – Λονδίνο

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top