ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση οι περιπτερούχοι στην Ηλεία

Ακόμα ένα πλήγμα που θα βάλει «ταφόπλακα» στις επιχειρήσεις τους, δέχονται, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που προωθούνται, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων της χώρας, καθώς η έλλειψη ρευστότητας από τη μία και η «ενεργοποίηση» του πλαστικού χρήματος από την άλλη, οδηγούν, όπως αναφέρουν περιπτερούχοι τις επιχειρήσεις τους, σε βέβαιο «θάνατο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στον Πύργο, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση, καθώς πλέον ακόμα και το 1 ευρώ, δεν υπάρχει στους καταναλωτές. Και παρά το γεγονός αυτό, τώρα, οι περιπτερούχοι καλούνται να πουλούν τα προϊόντα τους και αντί για ρευστό να λαμβάνουν κάρτα!

Πολλοί περιπτερούχοι δέχονται από την 1η Ιανουαρίου τις κάρτες των τραπεζών, ωστόσο, όπως δήλωσαν, αυτό είναι ένα μέτρο βάναυσο, καθώς η προμήθεια που λαμβάνει η εκάστοτε Τράπεζα, είναι μεγαλύτερη από την αξία κάποιων προϊόντων, ειδικά των τσιγάρων και του καπνού. Αν και δεν έχει αποσαφηνισθεί πλήρως, αν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και τα μικρά μπακάλικα – που κι εκεί η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» – θα εξαιρεθούν από την διαδικασία του πλαστικού χρήματος (φαίνεται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο) ωστόσο τα δυσβάσταχτα μέτρα που εφαρμόζονται κάθε χρόνο επιφέρουν για τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους την οικονομική τους εξαθλίωση.

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, να δεχόμαστε το πλαστικό χρήμα, όπως λέγεται. Η προμήθεια των Τραπεζών είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερη της αξίας των προϊόντων και αυτό για εμάς αποτελεί ένα μέτρο βάναυσο. Ήδη τα περίπτερα προσπαθούν να αντεπεξέλθουν κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αν εφαρμοσθεί και αυτό το μέτρο τότε μιλάμε για βέβαιο θάνατο των επιχειρήσεών μας», δηλώνουν ιδιοκτήτες περιπτέρων από τον Πύργο, που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Μάλιστα πολλοί, επισημαίνουν στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» πως αν η κατάσταση συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

 

http://www.newsbeast.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top