ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

«Τι θα γίνει πια με το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους;»: Βουλευτής «κράζει» κυβέρνηση και Πολάκη!

Με τον αντικαπνιστικό νόμο, και συγκεκριμένα τη μη εφαρμογή του, τα έβαλε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ερώτησή του στη Βουλή αναφέρει πως ο νόμος υπάρχει μόνο στα χαρτιά και πως είναι διάχυτη η αίσθηση της ατιμωρησίας, ενώ καταγγέλει την κυβέρνηση πως πρώτη δίνει το κακό παράδειγμα με τον Παύλο Πολάκη.

«Οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, πρόστιμα δεν επιβάλλονται και όλοι αναζητούν “παραθυράκια”. Μάλιστα, ενώ το παράδειγμα οφείλει να δίνει πρώτη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εικόνες, όπως αυτή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, να καπνίζει αρειμανίως στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου, προκάλεσαν ταυτόχρονα οργή και θλίψη» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Μπαργιώτας κάνει λόγο για μείζον ζήτημα, ενώ παραθέτει στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δείχνουν ότι «το 12% των θανάτων των ενηλίκων ηλικίας άνω των 30 ετών συνδέεται με το κάπνισμα, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με αυτό στο σύνολό τους, υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ετησίως».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό ποια μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση για να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος αλλά και τη σκοπιμότητα να ψηφιστεί νέος νόμος εάν ο ήδη υπάρχων δεν εφαρμόζεται.

 

http://www2.star.gr

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top