ΝΕΑ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αστυνομικοί-καπνιστές σε ασφυκτικό κλοιό

Οδηγίες για το κάπνισμα εστάλησαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας στους αστυνομικούς μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου που απαγορεύει παντελώς το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, ακόμη και στις σκάλες.

Εκτός από τις πρόνοιες του νέου νόμου, που αφορούν όλους τους πολίτες, για τους αστυνομικούς τα πράγματα είναι ακόμα πιο αυστηρά αφού υπάρχουν περιοριστικοί όροι στη βάση πρόνοιας της Αστυνομικής Διάταξης 1/19 σύμφωνα με την οποία: Τα μέλη της Αστυνομίας όταν είναι καθήκον, μπορούν να καπνίζουν μόνο όταν βρίσκονται σε ανοικτούς εξωτερικούς ή ανοικτούς εσωτερικούς υπηρεσιακούς χώρους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αστυνομικοί απαγορεύονται να καπνίζουν:

– Δημόσια,
– Όταν βρίσκονται σε οποιονδήποτε χώρο που απαγορεύεται διά νόμου το κάπνισμα, περιλαμβανομένων όλων των υπηρεσιακών κτηρίων ή,
– Όταν έχουν την ευθύνη για τη φρούρηση κρατουμένων ή φυλακισμένων ή, 
– Όταν βρίσκονται μέσα σε αστυνομικά οχήματα, είτε φέρουν στολή είτε όχι, ή
– Όταν βρίσκονται μέσα σε ιδιωτικά οχήματα ενώ φέρουν τη στολή τους. 

Με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ευθύνη που θα φέρουν όσοι καπνίζουν παραβιάζοντας τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας αλλά και με τα όσα προβλέπονται στην αστυνομική διάταξη, ευθύνη θα φέρει και ο υπεύθυνος του γραφείου ή όποιος τον αντικαθιστά στην απουσία του.

Η ηγεσία της Αστυνομίας αναμένει από τους αστυνομικούς πλήρη συμμόρφωση τόσο με τον νόμο όσο και τη σχετική διάταξη, ενώ παράλληλα δίδει οδηγίες όπως οι αστυνομικοί διευθυντές ή οι διοικητές και υπεύθυνοι αστυνομικών σταθμών  μη διστάζουν να προβούν στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, όταν αστυνομικοί δεν συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και της αστυνομικής διάταξης. Όσον αφορά αυτή καθ’ εαυτή την εφαρμογή του νέου νόμου που ψήφισε η Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζουν να υφίστανται τα πρακτικά προβλήματα ελέγχου των υποσταστικών.

 

http://www.philenews.com

Κάντε Κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε μια Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβαστηκαν Πολυ

Vapour2SmokePro Cash & Carry
To Top